Afellay is een vuile tyfushond

Stommeling Jones
Ibrahim Afellay heeft beweerd dat scheidsrechter Jack van Hulten hem een vuile tyfushond genoemd heeft.Ibrahim Afellay heeft daar ook een getuige voor, te weten Frank van Kouwen van VVV.

Scheidsrechter Jack van Hulten zegt vandaag in de De Telegraaf, (Telesport, pagina 18):

"Afellay kwam van twintig of dertig meter aangerend, zei allerlei onvriendelijke, maar geen kwetsende dingen en plaatste zijn voorhoofd vlak voor het mijne. Hij was de hele wedstrijd al aan het zeuren, hetgeen ik bewust negeerde. Dit was een stap te ver, waardoor ik besloot ook hem geel te geven en hem toevoegde: 'Je bent een vervelend typetje'. Niks meer en niks minder. Dus totaal iets anders dan nu in de pers staat en Afellay voor een of andere camera heeft geroepen."
Wij zijn er niet bijgeweest, we kennen noch broekeman Afellay, noch de heer van Hulten persoonlijk en het kan ons ook niet zo gek veel schelen of de heer van Hulten nu "vuile tyfushond" of "vervelend typetje" gezegd heeft. Wat wij erg vinden, is dat knulletje Afellay gemeend heeft in de openbaarheid te moeten brengen wat hij in de openbaarheid gebracht heeft. "Vuile tyfushond", dus.

Hij had, zelfs als de heer van Hulten zich even heeft laten gaan of door de emotie wat onduidelijk gearticuleerd zou hebben, hier na afloop van de wedstrijd gewoon niet meer op terug moeten komen. In ieder geval niet voor de camera. Als hij iets tegen de scheidsrechter had, had hij dat het best gewoon voor zich kunnen houden, ervan uitgaand dat die warme gevoelens best wederzijds zouden kunnen zijn en dat je mekaar zomaar nog eens kunt tegenkomen.

Jochie Afellay had een voorbeeld kunnen nemen aan Willem van Hanegem, die ooit over een scheidsrechter gezegd schijnt te hebben:

"Het lijkt me wel een goeie kerel. Jammer dat hij blind is."
Het verweer van de heer van Hulten valt helaas in dezelfde categorie als dat van de voetballer wiens naam wij even vergeten zijn (en dankzij de reorganisatie van ons archief op dit moment ook niet snel kunnen terugvinden) die volgens de scheidsrechter gezegd had: "daar heb je weer zo'n slijmerd". En dat dan over de scheidsrechter. Deze voetballer verweerde zich door te zeggen dat hij last had gehad met zijn voetbalschoenen en dat de zool van een van de schoenen al een paar keer losgeraakt was. "Dat wordt weer mijn zool lijmen", beweerde hij gezegd te hebben. Niemand geloofde hem, merkwaardigerwijze.

Wij zijn reuze benieuwd hoe de zaak tussen Afellay en van Hulten gaat aflopen, maar ongeacht de uitslag, vinden wij Afellay in dezen de grote klootzak. Aangezien scheidsrechters en spelers niet elkaars maten zijn, is de term matennaaier hier niet op zijn plaats. Afellay heeft echter zelf al aangegeven hoe je iemand zou moeten noemen die doet wat hij gedaan heeft en daarom zeggen wij hier: Afellay is een vuile tyfushond.01-08-2008 12.06 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere