Na rookverbod nu ook cosmeticaverbod

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Wij vinden het rookverbod en de jacht op rokers een kwalijke zaak.Weliswaar mogen wij van uw en onze captain overal roken behalve in de redactievilla, maar dat is volgens hem iets heel anders, omdat wij het zelf zo gewild hebben. Dat wij dat zo gewild hebben omdat hij ons voor de keus stelde tussen niet roken of een fors deel van ons toch al lage loon inleveren om een paar keer per jaar de binnenboel opnieuw te laten witten, vermeldt hij er nooit bij en nu roken we in de tuin, op het balkon en in de horeca.

Onze stagiaire vindt het trouwens uitstekend dat wij hier niet roken, want daardoor is volgens haar de luchtkwaliteit binnenshuis beter dan buitenshuis (wat ons raar lijkt, want die lucht komt toch echt van buiten naar binnen toe, gewoon door de open ramen) en dat is beter voor haar dochtertje. Of zo.

A propos dochtertje: dat kind moet op een gegeven ogenblik naar school, schijnt, en de luchtkwaliteit op school is beroerd. Dat hadden wij al eens eerder gehoord en zojuist lazen wij het nog maar eens, in 'Leerlingen verpesten zelf atmosfeer in klas'. Van onze correspondenten in het onderwijs hadden wij zoiets ook al eens vernomen, maar dan ging het meer over het leerklimaat, om het zo maar eens te zeggen. Dit gaat over de lucht. Het speelt weliswaar in Duitsland, maar toch:

""Bij metingen die elk uur werden uitgevoerd bleek dat de lucht al na het eerste lesuur een hoge concentratie bevatte van alkanen, aldehyden en siliconen. Dat zijn allemaal stoffen die vooral voorkomen in cosmetica, zoals haarlak, haargel, deodorant en parfums.

[...]

Sommige geurstoffen kunnen namelijk allergieën veroorzaken. Scholieren die astma of hooikoorts hebben, kunnen door de stoffen meer last krijgen van hun aandoening. Bovendien kunnen de chemicaliën vermoeidheid veroorzaken en een negatief effect hebben op het concentratievermogen, [...]"

Onze redactievilla
Foto: redactievilla met balkon. Op het balkon mag gerookt worden.
Daar moet iets aan gedaan worden, lijkt ons:
"De onderzoeker ziet niet zo snel een oplossing voor de luchtverontreiniging op scholen. De helft van de vrouwelijke scholieren gebruikt nagellak, meer dan de helft van de leerlingen gebruikt haargel of haarspray en zo'n driekwart smeert een huidcrème. Daarmee zullen ze niet snel stoppen, vermoedt Stein."
"De onderzoeker ziet niet zo snel een oplossing voor de luchtverontreiniging op scholen." Wij wel. Verbieden die hap. Wij zijn altijd al mordicus tegen alle vormen van cosmetica geweest (zoals mensen die ons wel eens geroken hebben allang wisten) en zijn blij dat wij nu een stok gevonden hebben om de hond te slaan. Een algeheel verbod op cosmetica. Weg met dat gespuit, gesmeer en gerol.

Als het algeheel verbod op cosmetica er niet komt, eisen wij dat het rookverbod op de werkplek wordt opgeheven, opdat de lekkere geur van sigaretten en sigaren, vooral sigaren, de stank van al die smeertroep verdrijft. Eerlijk is eerlijk, per slot van rekening.01-08-2008 13.06 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere