GeenStijl krijgt nieuw proces aan de broek

De hondelulle van Geenstijl
Wij hebben al heel lang een schijthekel aan GeenStijl, al was het maar vanwege het irritante stijltje en het zinloze opfokgedrag dat men er ten toon spreidt.Weliswaar heeft GeenStijl in het begin nog wel eens een leuk stukje gehad, maar dat is lang geleden en ook toen was het al sporadisch. Wat van begin af aan niet leuk was, was de neiging om mensen op te roepen pizza's te laten bezorgen bij mensen die misschien niet eens behoefte hadden aan pizza's, doch wel de toorn van GeenStijl over zich afgeroepen hadden.

Zoiets vond GeenStijl misschien leuk, maar wij niet, hoewel wij er niet eens slachtoffer van geworden zijn, maar dat is een ander verhaal.

De halve zolen van GeenStijl krijgen binnenkort een nieuwe rechtszaak aan hun broek en dat vinden wij volkomen terecht. Het grappige is, dat wij deze informatie ontlenen aan een bijna paginagroot artikel in de De Telegraaf, de krant die wij lezen omdat je nu eenmaal moet weten wat er leeft onder de vijand. Het artikel heeft als kop 'In wurggreep dakmoord' en gaat over de dood van Pascal Triep, van wien wij nog nooit gehoord hadden en u waarschijnlijk ook niet. Het woord dakmoord deed ook niet meteen een belletje rinkelen, maar het fotootje van twee mensen op een schuurtje wel. Het fotootje is namelijk deel van een filmpje (zulks wordt in ieder geval gesuggereerd) dat op GeenStijl gestaan heeft en er misschien nog staat, aan de hand waarvan de dader en zijn vader op GeenStijl in ieder geval figuurlijk gelyncht zijn.

Uit het artikel komt naar voren dat de zaken wel even iets anders liggen dan GeenStijl deed voorkomen, waarbij we natuurlijk wel in gedachten moeten houden dat het de De Telegraaf is en dat de uitspraak "het stond in de krant, dus het hoeft niet waar te wezen" juist op de De Telegraaf extreem van toepassing is. Wat ons betreft is de laatste alinea van belang:

"Advocaat Knoester gaat het gerechtshof verzoeken om strafrechtelijke vervolging van de website GeenStijl. "Het wordt tijd dat er een juridisch oordeel komt over internetpodia voor smaad, laster en bedreigingen.""
Wij weten niet hoe het gaat aflopen en zodra de vrijheid van meningsuiting in het geding dreigt te komen, staan wij meteen op onze achterste benen. Dat lijkt hier echter niet het geval, dus gunnen wij GeenStijl van ganscher harte een smadelijke nederlaag. Dat zal ze leren.

02-08-2008 13.35 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere