Geheelonthouder wordt de LUL

StommelingJones
Wij denken dat het geen goed idee is om met te veel alcohol in je mik achter het stuur te gaan zitten.Het maakt natuurlijk wel verschil hoeveel te veel je op hebt, want als je genoeg te veel gezopen hebt, ben je toch niet meer in staat het sleuteltje in het contact te steken en is het op zich best veilig, daar achter het stuur van die stilstaande auto. Ook zijn er mensen die in hun dronkenschap per ongeluk op de bijrijdersplaats gaan zitten, of zelfs op de achterbank. Ook dezen zijn geen gevaar op de weg.

De bestuurder die zoveel alcohol te veel heeft gedronken dat hij niet goed meer kan sturen en niet meer adequaat kan reageren is echter wel een gevaar op de weg en die bedoelen wij dan ook. Hoeveel alcohol te veel is, is echter lastig vast te stellen. Weliswaar gaat je reactievermogen al bij een niet al te hoog promillage behoorlijk omlaag, maar de vraag is, of dat een maatstaf moet zijn. Er zijn per slot van rekening bejaarden met het reactievermogen van een bezopen Choloepus didactylus die al tientallen jaren geheel schadevrij rijden en zelfs nog nooit in een ongeluk verwikkeld zijn geraakt. Soms zelfs zonder rijbewijs, maar dat is een heel ander verhaal.

Er zijn trouwens ook mensen bij wie je nog niet met een gerust hart instapt als ze niet gedronken hebben, omdat ze gewoon niet kunnen rijden. Als die mensen dan nog gaan drinken ook, moet het wel misgaan. De kans op een ongeluk schijnt echter vrij klein te zijn. Ga maar na: wij alleen al hebben in de loop van ons leven honderden kilometers doorgebracht in auto's waarvan de bestuurder (en dat waren wij dan op dat moment niet, dat u dat even weet) straalbezopen was. Wij hebben daarbij niet alleen geen schrammetje opgelopen, maar zijn ook nog iedere keer veilig thuisgekomen.

Als wij zelf nog moeten rijden, drinken wij meestal helemaal niet en een enkele keer een biertje. Wij kunnen namelijk wel degelijk zonder alcohol (NOOT VAN UW CAPTAIN: Daar horen wij van op.). Wij zijn dan ook weleens de 'BOB' geweest. BOB staat volgens sommigen voor 'Bewust Onbeschonken Bestuurder' en waarom ook niet, maar wij vinden het zijn van de 'BOB' niet echt leuk. Als je zelf nuchter bent, terwijl je vrienden bezopen zijn, hoor je er niet echt bij, per slot van rekening, vooral niet als ze eigenlijk van je gewend zijn dat je stevig doordrinkt.

Het lijkt ons dan ook een goede zaak dat iedere vriendenclub die het op een zuipen denkt te gaan zetten en zich per auto verplaatst van te voren een geheelonthouder opscharrelt, die er dus sowieso niet bijhoort. Genoemde geheelonthouder is dan de 'LUL' (Lekker Uitgeslapen Limonadedrinker) en hoeft zich, in tegenstelling tot de 'BOB' niet opgelaten of buitengesloten te voelen omdat hij niet mee kan hijsen, want dat doet hij toch al nooit, dus hij is het gewend. Iedereen blij, derhalve.03-08-2008 12.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere