ZOON VAN DE ZON maakt einde aan leeftijdsdiscriminatie

Prof. Prof. Prof. Prof. Prof. Prof. Mr. Mr. Mr. Mr. Dr. Dr. Dr. Dr. Dr. Dr. Mr. Prof. J.P. 'de ZOON VAN DE ZON' Balkenende heeft het weer gedaan.Zoals HIJ ALLEEN en ALLEEN HIJ dat kan. HIJ kan namelijk ALLES, want HIJ is ALMACHTIG, ALOMTEGENWOORDIG en ALWETEND. Dat maakt het een stuk gemakkelijker en wel zo gemakkelijk dat HIJ niet alles doet wat HIJ kan, omdat HIJ zich dan dood zou vervelen, wat slechts bij wijze van spreken is, aangezien hij natuurlijk ook ONSTERFELIJK is.

Als HIJ op een skateboard gaat staan, er afvalt en zich daarmede ONSTERFELIJK BELACHELIJK maakt, is dat slechts omdat HIJ dat zo wil, aangezien HIJ er ook met het grootst mogelijke gemak op kan blijven staan. Waarom HIJ dat dan niet doet, is ZIJN zaak, want ZIJN wegen zijn ondoorgrondelijk en als HIJ dat zo wil houden, doet HIJ dat gewoon.

"Wat heeft HIJ vandaag voor buitengewoon goeds gedaan", zo vraagt u zich nu af, wetend dat alles wat HIJ doet welgedaan is, en dat HIJ alleen buitengewoon goede dingen doet. Welnu, vandaag heeft de GROTE WELDOENER, de ALMACHTIGE GOUDEN ZOON VAN DE ZON, de leeftijdsdiscriminatie in het bedrijfsleven afgeschaft. BESCHEIDEN als HIJ in ZIJN ALMACHT is, heeft HIJ het doen voorkomen alsof HIJ het bedrijfsleven slechts iets gevraagd had (alsof HIJ iets zou moeten vragen), namelijk niet meer op leeftijd te discrimineren. Hiermede geeft HIJ het bedrijfsleven de mogelijkheid zelf op ZIJN idee te komen en daar het crediet voor op te eisen alsmede met de eer te gaan strijken. Daar zit HIJ niet mee, want in ZIJN ALMACHT zit HIJ nergens mee.

HIJ heeft dit besluit overigens VOLKOMEN BELANGELOOS genomen, want zelf is HIJ niet alleen ONSTERFELIJK en ALMACHTIG, zodat de leeftijdsdiscriminatie op HEM nooit vat gekregen zou hebben, maar ook nog een WONDERKIND, een JEUGDIGE GEWELDENAAR, die op een leeftijd waarop anderen nog niet eens van een ministerschap durven dromen reeds aan het hoofd staat van ZIJN VIERDE BUITENGEWOON SUCCESVOLLE KABINET en die in dit tempo NOG TIENTALLEN BUITENGEWOON SUCCESVOLLE KABINETTEN kan leiden voordat HIJ zelfs maar in de buurt van een te discrimineren leeftijd is. Bovendien zal HIJ natuurlijk nooit hoeven solliciteren als HIJ dat niet wil. HIJ is GEWELDIG. HIJ is UNIEK. HIJ is de ZOON VAN DE ZON.

Plaatje

De volledige tekst van 'ZIJN persbericht' luidt overigens als volgt:

" Balkenende pleit voor nieuw arbeidsethos

Nieuwsbericht | 01-09-2008

We moeten alles uit de kast halen om de arbeidsreserves die er nog zijn, te benutten. Dat zei minister-president Balkenende bij de opening van het academisch jaar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Op het gebied van arbeid staat Nederland volgens Balkenende 'aan de vooravond van een fundamentele omslag die zijn weerga niet kent'.

De beroepsbevolking krimpt, terwijl het aantal arbeidsplaatsen groeit. 'Heel concreet komen we over zeven jaar al 375.000 mensen tekort.'

Volgens Balkenende 'moeten we alles uit de kast te halen om de arbeidsreserves die er nog zijn, te benutten'.

900.000 mensen staan nu onvrijwillig aan de kant. Zij kunnen wel werken, maar missen de opleiding, motivatie of kansen om aan de slag te komen. Verder werkt 60% van de 2 miljoen mensen tussen de 55 en 65 jaar niet en telt Nederland 2,7 miljoen vrouwen die werken in deeltijd.

Omslag

Volgens de minister-president is werk 'geen noodzakelijk kwaad, geen bijverschijnsel'. 'Werken helpt ons om te worden wie we zijn. Ons karakter groeit op de werkvloer.'

'Daarom is een omslag in denken nodig. Een nieuw arbeidsethos', zei hij.

Dat vraagt iets van de werknemers: het vermogen door te zetten, te geloven in eigen kracht. Maar ook van ondernemers en andere werkgevers. Zo moet het afgelopen zijn met de leeftijdsdiscriminatie, zei Balkenende.

'Ondanks alle mooie woorden van werkgevers dat het op de arbeidsmarkt alle hens aan dek is, weet elke 50-plussser dat het absoluut niet meevalt om van baan te wisselen of om aan het werk te komen.' Uit onderzoek blijkt dat leeftijdsdiscriminatie al begint bij mensen vanaf 36 jaar.

Werkzekerheid

Een nieuw arbeidsethos vraagt ook iets van de overheid. Samen met de werknemers- en werkgeversorganisaties wil het kabinet 'alles op alles zetten' om de arbeidsdeelname te verhogen. 'We moeten het samen veel gemakkelijker maken om van de ene baan over te stappen naar de andere, binnen of buiten de organisatie.'

De centrale vraag is volgens Balkenende: hoe bereiken we meer werkzekerheid voor mensen. 'Een baan kan verdwijnen of overbodig worden. Maar mensen worden niet overbodig met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Integendeel!', aldus de minister-president.

"
Ziet u hoe knap HIJ ZIJN GROTE BESLISSING wegmoffelt in wartaal? "Zo moet het afgelopen zijn met de leeftijdsdiscriminatie, zei Balkenende." Alsof HIJ echt NIET WIL dat iemand merkt hoe GEWELDIG HIJ IS.

01-09-2008 19.57 | Door: Wosjem Tsjasov

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere