Wakker Dier maakt reclame met subsidie

Wij zijn dol op dieren, mits goed klaargemaakt en dat bedoelen we in culinaire zin.Met andere woorden: wij eten graag vlees. Wij eten ook graag kip. Wij vinden het best zielig voor kippen, koeien en andere beesten dat ze opgroeien in de bio-industrie, maar anderzijds is de bio-industrie best een efficiënte manier om ons aan een betaalbare kippebout en dergelijke te helpen.

Wij vinden het nooit zo geweldig als we die stompzinnige reclame van de kippenfokkers horen, met die domme leus: "Kip, het meest veelzijdige stukje vlees". Daardoor vragen wij ons namelijk elke keer weer af of het niet "het veelzijdigste stukje vlees" had moeten zijn, of misschien zelfs "het meestzijdige stukje vlees", terwijl de inhoud van de bewering op zich ook al aanvechtbaar is, want uiteindelijk kun je bereidingstechnisch gezien met alle 'stukjes vlees' maar vrij weinig kanten op en het is gaar of niet gaar, waarmee je de mogelijkheden met betrekking tot het eindresultaat ook wel zo'n beetje gehad hebt.

Wat wij echter nog veel minder geweldig vinden, is de nog stompzinniger reclame van 'Wakker Dier'. Die begint net als die kippenfokkersreclame, maar mondt dan uit in een stukje geouwehoer waarvan de kern lijkt te zijn dat de kippenfokkersreclamemakers voor hun spotjes betaald worden vanuit overheidsgeld. "Ze krijgen subsidie!" Wij krijgen de indruk dat wij hierop zouden moeten reageren met: "Foei!" Nu doen wij dat sowieso wel, omdat wij vinden dat de belastingen omlaag moeten en alle subsidies moeten worden afgeschaft, zodat wij zelf kunnen bepalen aan wie wij ons geld wensen weg te geven, maar in dit geval is onze reactie vooral een geërgerde.

Weet u waarom dat zo is? Kunt u het raden? Natuurlijk kunt u dat. Het vervelende is namelijk dat 'Wakker Dier' voor ons gevoel zelf een gesubsidieerde ecofascistenclub is, die op onze kosten doorschiet bij het aan de kaak stellen van op zich aandekaakstellenswaardige zaken. De bioindustrie, bijvoorbeeld. Als ze nou zelf niet de schijn van de subsidieontvanger tegen hadden, waardoor het een typisch geval van de pot verwijt de ketel is, zouden wij ons er misschien al iets minder aan ergeren. Nu echter worden wij van twee kanten bestookt met deerniswekkend stompzinnige reclames, waar wij geen kippeboutje meer of minder om eten, maar toch bepaaldelijk niet vrolijk van worden. Hoeveel krijgt 'Wakker Dier' eigenlijk?02-09-2008 20.56 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere