Half Amsterdam moet tegen de vlakte

Ze moeten heel erg bezopen zijn geweest toen ze dit bedachten
Jeepeetje het megalomane premiertje en de zijnen hebben weer iets nieuws verzonnen.Ze hebben bedacht dat de "Nederlandse steden" en met name de 'Randstad' meer allure moeten krijgen en dat moet dan gebeuren door heel veel hoogbouw te plegen en parken aan te leggen "vergelijkbaar met Central Park en het Bois de Boulogne".

Dit is op vele niveaux dolkomisch, maar hieruit blijkt vooral dat Jeepee Kreukel niet alleen zichzelf, doch ook de omvang van bijvoorbeeld Amsterdam ruimschoots overschat. Als je in het dorp Amsterdam, met minder dan een miljoen inwoners, iets zou willen aanleggen met de omvang van Central Park, moet je fors gaan slopen. Het Vondelpark is 49 hectare, Central Park omvat 341 hectare. Dat is iets meer.

Het scheelt natuurlijk wel waar je het legt, want in de Bijlmer is ruimte zat, zeker als je al die lelijke flats afbreekt, maar toch. Amsterdammers willen over het algemeen liever een dak boven hun hoofd dan een zinloos park voor de deur, zeker als ze geen deur meer hebben. Als je het nieuwe Amsterdamse 'Centrale Park' echt centraal zou willen leggen, in het midden van Amsterdam dus, zou je kunnen overwegen het paleis op de Dam, het Rokin, de Kalverstraat en wat aanpalende percelen te slopen, waarbij het de vraag is of de Amsterdammers, de toeristen en de rest van de wereld daarop zitten te wachten.

Volgens Jeepeetje het immer vallende premiertje waarschijnlijk wel. Zou die man trouwens niet weten dat heel Nederland op wereldschaal niet meer is dan een grote stad met een redelijk bloeiende havenwijk (Rotterdam) en een handelswijk (Amsterdam) van waaruit de parken (de Veluwe, de Achterhoek, Drente, om maar iets te noemen) zeer goed bereikbaar zijn? Waarschijnlijk niet.

In ieder geval is maar weer eens gebleken dat Nederlandse ministers vooral niet op werkbezoek moeten naar echte landen, want daar krijgen ze maar rare ideeën van.

Plaatje09-09-2008 22.58 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere