Ramadan doe je maar in je vrije tijd

De deense vlag
Onze trouwe lezers weten allebei dat wij een schijthekel hebben aan godsdienstwaanzinnigen van alle gezindten en dat godsdienstwaanzin volgens ons typisch iets is voor in je vrije tijd en zeker niet voor op school.

Een onzer redacteuren is op slinkse wijze terechtgekomen op de interne verzendlijst van een ROC in het midden des lands en ontving de onderstaande uitnodiging:

" Ramadan in de schoolpraktijk
Praktische handreikingen en uitwisselen van ervaringen


‘…De Ramadan is begonnen, voor moslims de heilige maand van vasten en bezinning. Een mooie maar ook zware tijd voor wie vast, vooral nu ramadan in de nazomer valt.’
(uit CLA brief aan leerlingen)

Als schoolorganisatie hebben wij begrip en respect voor ieder die momenteel aan het vasten is. We houden daar waar mogelijk rekening mee. De ramadan heeft invloed op onze leerlingen, meestal in positieve zin, maar soms ook in negatieve zin. In ieder geval heeft het invloed op het onderwijsleerproces en het schoolklimaat. Vanuit dat gezichtspunt willen we ons bezinnen op wat er gebeurt tijdens de Ramadan in de schoolpraktijk.

Op verzoek van de groepsdirectie organiseert de werkgroep Identiteit de themamiddag Ramadan in de schoolpraktijk.
"
De gegevens over het waar en wanneer doen hier niet ter zake, dus die laten we weg, maar we geven nog wel even het citaatje waarmede 'de werkgroep Identiteit' dit epistel afsluit:
"‘Maak van Ramadan een maand van bezinning, op je eigen leven, op wat je goed en verkeerd hebt gedaan het afgelopen jaar, wees een voorbeeld voor anderen, en oordeel niet over hen…...
(uit CLA brief aan leerlingen)"
Als onderwijsdeskundigen hebben wij geen enkel begrip noch respect voor mensen die momenteel aan het vasten zijn vanwege hun middeleeuwse godsdienst. Als ze per se willen vasten, moeten ze dat helemaal zelf weten en als ze hun kinderen een verkeerde opvoeding willen meegeven, zullen wij hun geen strobreed in de weg leggen, maar het is van de zotte dat een school met dit soort flauwekul rekening zou moeten houden of, erger nog, er een hele bijeenkomst aan zou moeten wijden. De waanzin ten top, eigenlijk wel.

15-09-2008 17.51 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere