Tatsuko Kaneda, ukelele

Banjo, mandoline, gitaar, trompet, ukelele, klarinet
Naar aanleiding van het filmpje over het Marokkaanse straattuig in Overvecht-Zuid merkte ene Avia8tor op NUjij.nl op: "Onzin, maar wel een ongelooflijk leuk muziekje!".

Welnu, dat muziekje was de eerste minuut van 'In The Shade Of The Old Apple Tree' van de Japanse band Dixie Princess. Die groep zijn wij in 2004 tegengekomen op het jazzfestival in Breda en de dames hebben ons bij die gelegenheid een CD cadeau gegeven. Wij konden ons herinneren dat De Grote Vrager deze groep al eens genoemd had en wel in het stukje Pasgeborenen dol op ukelelespel. Dat was dus makkelijk, dachten wij, want dan konden we de skakels uit dat stukje gewoon nog een keertje noemen, waarna iedereen het verder zelf wel zou kunnen vinden, wat het dan ook was.

Dus niet. Beide skakels bleken dood en het heeft ons nog een hoop zoekwerk gekost om de groep terug te vinden. Dat lukte uiteindelijk via de ook niet makkelijk te vinden webzijde van Tatsuko Kaneda en Takashi Nakamura, waar Dixie Princess tussen de links staat. Tatsuko en Takashi blijken dan weer een heleboel filmpjes van hun kunnen op YouTube gezet te hebben en voor we het wisten, waren we een poosje verder, waarbij we en passant ook nog een paar oude versies van Jollity Farm en Little Sir Echo beluisterd hebben, maar dat is een heel ander verhaal.

Aangezien we niet weten hoelang de genoemde webzijden nog vindbaar blijven, geven we hier maar even de informatie over Dixie Princess weer, zoals die op eerdergenoemd ceedeetje staat:

"DIXIE PRINCESS
Banjo - Tatsuko Kaneda
(zodoende dus. C.I.)
Trumpet - Aoi Matsubara
Trombone - Yuriko Shimizu
Tuba - Kaori Suganuma

  1. Sensation Rag
  2. Blues My Naughty Sweety Gives To Me
  3. Tin Roof Blues
  4. Tiger Rag
  5. Princess Samba (Original)
  6. In The Shade Of The Old Apple Tree
Wij menen ons te herinneren dat Tatsuko op 'In The Shade Of The Old Apple Tree' de zang voor haar rekening neemt, maar zo niet, dan niet. Bijgaand plaatsen wij een skakel naar 'Dream A Little Dream Of Me' en vanaf daar kunt u het via "related videos" zelf wel vinden, denken wij.21-09-2008 11.07 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere