Pizzeria Sarracino, de hondelulle van de week

StommelingJones
Pizzeria Sarracino in Utrecht maakte en bezorgde een lekkere pizza voor een aardige prijs.Tot voor kort.

Gisteravond echter bleek er plotseling iets veranderd te zijn. Om te beginnen waren de dozen groter. Ten tweede waren de dozen lelijker geworden en hadden ze meer van een in Waltdisneystijl beschilderd kerstpakket dan van een serieuze pizzadoos. Wij houden niet van dat soort grappen.

Nu hoeven wij de dozen niet te eten en als zo'n doos open is, zie je de wanstaltige illustraties niet, dus tot zover konden wij nog met de veranderingen leven. Toen wij onze doos openden, zagen wij echter meteen nog een wijziging en wel eentje waarmee wij bepaaldelijk niet konden leven: de pizza was kleiner geworden. Doordat de doos, zoals gezegd, groter geworden was, sprong het verschil in omvang des te schrijnender in het oog. En de prijs was wel hetzelfde. Wij houden niet van dat soort grappen.

Ons humeur werd er nog slechter op toen wij de 'pizza' proefden. Men had de bodem veranderd. Voorheen had die precies de juiste smaak en consistentie en nu dus niet meer. Ons exemplaar smaakte daardoor niet naar de door ons bestelde Pizza Quattro Formaggi, maar in plaats daarvan zaten wij opgescheept met een halflauw stuk sponsachtig wittebrood met kaas. Zo'n soort bodem hebben wij weleens gehad bij de Pizza Hut, meenden wij ons te herinneren, maar toen hadden wij echt honger (anders waren wij natuurlijk nooit bij de Pizza Hut gaan eten) en hadden wij bovendien niets beters verwacht. Deze was trouwens slechter, nu wij erover nadenken. Nu waren wij echt boos, want men had aan ons eten gezeten. Wie aan ons eten komt, komt aan ons en wij houden niet van dat soort grappen.

Wij besloten 'Italiaanse Pizzeria & Grill-room Sarracino' maar eens te bellen, om te vragen wat dat moest. Wij kregen een niet geheel accentloos Nederlands sprekende flapdrol aan de lijn, die ons heel laconiek vertelde dat er een nieuwe eigenaar was.

"Hm", zeiden wij "daar zijn wij niet blij mee. Vorige week waren de pizza's nog lekker en nu zijn ze niet te vreten."
"Tsja", zei het jongmens, "dat is uw smaak. Hihihi."
"Ja", zeiden wij, "dat is onze smaak. Maar het blijft dus zo?".
"Ja", antwoordde knullemans.
"Welnu", besloten wij het gesprek: "in dat geval gaan wij omzien naar een andere pizzeria. Goedenavond." En wij hingen op.

Bij dezen benoemen wij Sarracino tot hondelulle van de week. Wat zullen we nou krijgen zeg.04-10-2008 09.16 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere