Regering neemt idee Cpt. Iglo over

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Vanmiddag hoorden wij op Radio Oranje dat Jeepee Kreukel en de zijnen, ook bekend als de Nederlandse regering, een idee hadden.Daar keken wij van op. Het was op zich geen slecht idee, maar dat komt doordat ze het van ons gegapt hebben. Het idee is namelijk, kinderen naar school te dwingen door de ouders de kinderbijslag af te pakken als hun de leerplichtige kinderen niet meer naar school gaan.

Helaas heeft men bij dit jatwerk de belangrijkste onderdelen niet meegejat, zodat er nu een tamelijk dom idee uitgekomen is. Op deze manier worden er namelijk allerlei mensen naar school teruggeknuppeld, die daar niets te zoeken hebben en zich er waarschijnlijk gaan misdragen. Daar waren wij nou juist tegen en daarom luidde ons idee als volgt (zie 'Langere leerplicht leidt tot meer geweld op scholen'):

"Wij pleiten er dan ook voor om de leerplichtleeftijd te verlagen tot twaalf jaar en werkgevers te verplichten ook kinderen minimaal het minimumloon uit te betalen. Het minimum jeugdloon komt dus te vervallen, waardoor kinderen geen goedkope arbeidskrachten meer zijn. Hierdoor komen de meeste werkzoekende kinderen waarschijnlijk niet aan de bak. Zij krijgen van ons echter geen recht op een uitkering of kinderbijslag. Gaan zij daarentegen naar school, dan krijgen ze weer wel kinderbijslag, die via de school wordt uitgekeerd, mits het kind in kwestie zich goed gedraagt. Word je van school geschopt, dan kost dat jou of je ouders dus geld."
Het handhaven van de absurd lange leerplicht voor mensen die gewoon te dom zijn om te leren ("Je bent nooit te dom om te leren. Het duurt alleen wat langer." "Bemoei je d'r niet mee." "Sorry. Wist niet dat je kwaad werd.") lag niet in onze bedoeling. De kinderen moesten door hun ouders teruggeschopt worden naar school en dan moesten ze zich ook nog goed gedragen. De aanpak (kinderen wel terugknuppelen naar school, maar ze niet dwingen zich netjes te gedragen) van Jeepeetje, klungelsmurf Plasterk en de rest zal volgens ons geen enkel positief resultaat hebben. Als het überhaupt doorgaat, natuurlijk.

09-10-2008 20.58 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere