Oorlog in Rusland

Wij horen bij het kleine percentage van de bevolking dat zijn DVDs nog gewoon koopt, al is het dan ook vrijwel uitsluitend in de ramsj en in de aanbieding.

Vandaar dat wij sinds kort in het bezit zijn van de DVD 'Oorlog in Rusland', die, zoals de titel al doet vermoeden, gaat over oorlog in Rusland. Aangezien het hier de Tweede Wereldoorlog betreft, had het dus eigenlijk 'Oorlog in de Sovjetunie' moeten zijn, maar een kniesoor die daar op let. De hoestext (er zit zelfs een kartonnen hoesje omheen, dus het is echt een hoestext) zegt:

"Op 23 augustus 1939 tekenen de Duitse en Russische ministers van buitenlandse zaken Von Ribbentrop en Molotov het niet aanvalsverdrag. Een week later valt Duitsland Polen binnen en begint de Tweede Wereldoorlog. Door het verdrag voorkomt Hitler een oorlog op twee fronten.

Op 22 juni 1941 blijkt Hitlers woord wederom niet veel waard. Met meer dan 3 miljoen soldaten trekt hij Rusland binnen. Operatie Barbarossa is dan de grootste militaire operatie ooit ("tot dan toe", "aller tijden", "die er ooit geweest is". Alles beter dan dat stompzinnige "ooit". Doch dit terzijde. C.I.). In deze documentaire ziet u alles over deze immense operatie, de slagen bij Stalingrad en Kursk komen ruimschoots aan bod zoals ook de uiteindelijke ondergang van de Duitsers als de Russen Berlijn binnen trekken.

Oorlog in Rusland laat zien welke onvoorstelbare inspanningen zijn geleverd en welke krankzinnige prijs daarvoor werd betaald. Een zeer indrukwekkende documentaire met uitzonderlijk beeldmateriaal."

Welnu, aangezien het hier ging om een speelduur van 200 minuten voor €4,99 (zeg maar vijf euro dus), konden wij ons hier geen buil aan vallen vonden wij en wij hebben hem gekocht.

Het blijkt te gaan om een serie, die wij volgens ons op Discovery gezien hebben, in de tijd dat je nog voor je lol naar die zender keek, met bijvoorbeeld de 'Haaienweek', 'Tanks uit de Tweede Wereldoorlog' en regelmatig Stalingrad. Jammer dat ze van dat Discovery inmiddels een kanaal hebben gemaakt waar je alleen nog maar idioten bezig ziet met het knutselen aan auto's en motoren, als ze tenminste niet met te weinig proviand de vrije natuur intrekken, op overlevingstocht. Maar goed, we dwalen af en we wilden eigenlijk alleen maar zeggen dat wij ons niet bekocht voelen, al was het maar door het deskundige commentaar van John Erickson, van wie wij twee aardige reisgidsjes in de kast hebben staan, te weten 'The Road to Stalingrad' en 'The Road to Berlin'.

Plaatje24-10-2008 10.05 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere