Snelweg geblokkeerd door pech? Auto naar de sloop!

Stommeling Jones op zijn ploffietsje
Er zijn te veel krakkemikkige auto's op de weg.Dat merkten wij vanmiddag weer eens, toen wij om ons moverende redenen de A12 bereden van Den Haag naar Utrecht, op een tijdstip dat er van ochtendnochavondspits sprake was of had moeten zijn. Plotseling werden wij geconfronteerd met een stilstaande auto voor ons.

Aangezien die auto even daarvoor nog ongeveer even hard gereden had als de onze, waardoor wij niet het risico liepen er tegenop te botsen en wij bovendien gezien hadden dat de remlichten aangingen, namen wij aan dat deze auto op zijn beurt ook het slachtoffer was van de omstandigheden, in de vorm van een evenmin rijdende auto voor hem. Kortom: wij hadden sterk het gevoel dat we achter aansloten in de file.

Nu heeft langs de A12 zo'n beetje iedere boerderij zijn eigen lokale omroep, dus op de autoradio hadden wij al snel de gezochte informatie te pakken: er stond een file op de A12 in de richting Utrecht en die file stond daar doordat er ergens een vrachtwagen met pech stond (vermoedelijk vooraan in eerdergenoemde file. Noem het een voorzichtige gok) en de rechter rijstrook was afgesloten. De file was volgens de radio zes kilometer lang en bracht een vertraging met zich mede van dertien minuten.

Wij werden hier niet vrolijk van, dat snapt u natuurlijk wel. Het viel ons bovendien op dat het godverdegodverdegodver al de zoveelste keer was dat wij het slachtoffer werden van andermans autopech. Laat je wagen dan goed onderhouden of schuif hem bij geconstateerde pech snel de vluchtstrook op, zouden wij zeggen. Om het juiste gedrag te stimuleren hebben wij een even simpele als doeltreffende aanpak bedacht, want daar hadden we toch tijd genoeg voor: wie als gevolg van autopech de snelweg blokkeert en zodoende een file veroorzaakt, raakt zijn auto kwijt. Niet voor een paar weken of zo, maar definitief. De auto wordt weggesleept en in ene moeite door naar de sloop gebracht, alwaar hij met de volledige inhoud (met uitzondering van de bestuurder, de overige inzittenden en eventueel aanwezige huisdieren) zonder dralen in de shredder verdwijnt of tot een klein vierkant pakketje wordt verstampt, zoals wij ons dat herinneren uit de film 'Top Secret' met Omar Sharif en Val Kilmer, maar we dwalen af.

Wij twijfelen er nog over of we vinden dat de bestuurder voor straf ook nog zijn rijbewijs moet inleveren en opnieuw rijexamen moet doen, net als de bestuurder die een ongeluk veroorzaakt.

En onthoudt nu eens: als wij op de weg zijn, moeten we gewoon kunnen doorrijden. Duidelijk? Duidelijk.27-10-2008 18.15 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere