Klein mager hondje respectvol voor zijn kop geknald.

Wij, bevrijders van Afghanistan, kunnen hele dorpen naar God knallen zonder dat er een haan naar kraait. Wat dat betreft is er sinds Indië weinig veranderd. Ik kan dan ook goed begrijpen dat, als je net met je Houwitzer wat extra vierkante kilometer maanlandschap aan het bevrijde gebied hebt toegevoegd, de stap naar het afschieten van een klein mager hondje niet vreselijk groot is.

Het is zuur voor hondenliefhebbers, maar "onze jongens" hadden het hondje ook levend in een ravijn kunnen gooien en het filmpje op youtube kunnen plaatsen, zoals de gewoonte is bij onze Amerikaanse bondgenoten.

Plaatje Kortom, "wij" zijn veel beschaafder.

Ook de hartverwarmende  foto's van "onze jongens" in Afghanistan die met het (op die foto's overigens nog levende) beestje kroelen (troelie woelie poedie poedie) hebben een hoge mate van beschaafde Feel Good beleving.

Het kan ons niet beschaafd genoeg, dus openen wij een condoleanceregister voor het kleine magere hondje. Het beestje is immers voor zijn kop geschoten op respectvolle wijze en dient nu op vergelijkbaar respectvolle wijze te worden herdacht.

Eén van de weinige slachtoffers die wij in Afghanistan hebben gemaakt met een gezicht, dankzij de Telegraaf. De rest is gewoon anonieme bloederige pulp ergens in een krater.13-11-2008 16.19 | Door: nietzoslim

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere