NS neemt deel idee I.G.L.O.columnist over

In zijn column 'Heimwee naar Moskou' schreef onze vaste columnist:
"[...] Een metro dus. Daar valt niet tegenop te fietsen (zelfs niet letterlijk, hahahahahaha. Sorry.).

Uitgaande van de plattegrond van de metro van Moskou moet het mutatis mutandis vrij simpel zijn, want zoveel groter dan Moskou is Nederland niet (Utrecht als centraal knooppunt, de ringlijn in ieder geval door Amsterdam, Groningen, Maastricht en Capelle. Elke twee minuten een trein. Dat konden die communisten per slot van rekening ook.)."

Wij zouden er niet meer aan gedacht hebben als hij ons niet zojuist gebeld had met de vraag: "Heb je het gezien? De NS heeft mijn idee gegapt. Ze hebben het alleen verkeerd begrepen."

Hij bleek te doelen op ' Treinen ook in de regio volgens 'metrosysteem'', waar onder andere te lezen staat:

"Niet alleen in de Randstad moeten de treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) als metro's rijden, ook in de rest van Nederland wil het spoorbedrijf op belangrijke trajecten dat de treinen om de paar minuten komen. Dat maakte de NS vrijdag bekend bij de presentatie van het nieuwe spoorboekje, dat 14 december ingaat."
Met "om de paar minuten" blijken de NS helaas niet "om de twee minuten" te bedoelen en ook van de snelle ringlijn is niets terug te vinden. In de marge van het stukje op de site van De Pers staat ook nog de volgende samenvatting van het bericht:
"In de Randstad, Gelderland en Brabant hoeven treinreizigers zich over zeven jaar nooit meer in het zweet te rennen om een trein te halen. Op de belangrijkste treinverbindingen rijdt vanaf 2015 elke tien minuten een intercity en om het kwartier een stoptrein. Voor goederentreinen komen speciale trajecten waar het sein bijna altijd op groen staat. Dat maakten spoorbeheerder ProRail, de NS en de goederenvervoerders in september bekend."

Feitelijk verandert er dus vrij weinig: er gaan een paar treinen per uur meer rijden en meer mensen moeten vaker overstappen. Wij krijgen de indruk dat de NS, als ze het idee van onze vaste columnist gegapt hebben het niet "verkeerd begrepen" maar veeleer totaal niet begrepen hebben. Een gemiste kans derhalve. Voor de aardigheid doen we hier een oude plattegrond van de metro van Moskou bij.

Plaatje21-11-2008 14.11 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere