Niet alle vrouwensport is gehandicaptensport

Wij hebben ruzie met onze stagiaire, of liever gezegd: zij met ons.Wij hebben namelijk vanochtend vroeg het stukje 'Wijvenvoetbal' op het I.G.L.O.-log gepletterd. Dat stukje luidt als volgt:
"Zitten wij 's avonds laat te zappen, blijkt er plotseling rechtstreex wijvenvoetbal te worden uitgezonden, op Eurosport. En dan zijn er nog mensen die beweren dat er te weinig televisieaandacht voor gehandicaptensport zou zijn."
Ten eerste vond onze stagiaire dat wij wijvenvoetbal geen wijvenvoetbal zouden moeten noemen, maar damesvoetbal, en dan niet eens omdat wij de wijven die aan wijvenvoetbal doen niet als wijven zouden mogen aanduiden en dat wij wat grof in de bek kunnen zijn weet onze stagiaire ook wel, maar vooral omdat er in het mannenvoetbal nogal wat wijven rondlopen en onze stagiaire vindt dat wij de term wijven uitsluitend op die wijven zouden moeten toepassen, waarbij zij zich overigens gesterkt weet door Drs. Kopsterk's hypothese dat 'de oranjespelers mietjes' zijn.

Goed, noemen wij het voortaan damesvoetbal, daar zitten wij niet mee. Vervolgens beweerde onze stagiaire echter dat wij gezegd of gesuggereerd zouden hebben dat alle vrouwensport gehandicaptensport zou zijn en dat hebben wij nooit gezegd of gesuggereerd. Damesvoetbal, vrouwentennis, vrouwenschaatsen, vrouwenhockey, vrouwenatletiek, vrouwenwielrennen en eigenlijk alle vormen van sport waarbij de vrouwen in een aparte klasse of competitie worden ingedeeld omdat ze bij de mannen niet zouden kunnen meekomen, vallen volgens ons echter wel in de categorie gehandicaptensport. En daar is onze stagiaire boos over. Maar wij kunnen er toch niets aan doen dat vrouw zijn in de sport een handicap betekent? Zeg nu zelf.08-12-2008 12.52 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere