Lok-Zwarte Pieten houden lastige jongeren aan

StommelingJones
De De Telegraaf meldt: 'Lok-Zwarte Pieten houden lastige jongeren aan'.Lokzwartepieten zijn weer iets nieuws van de politie. Als je namelijk te beroerd bent om voldoende agenten te voet de straat op te sturen om de boel een beetje in de gaten te houden, kun je altijd proberen of je domme crimininelen of criminelen in spe naar je toe kunt laten komen door ze een beetje te provoceren. Uitlokking heet dat, en volgens de wet mag dat helemaal niet, maar daar heeft de politie schijt aan, aan de wet. Dus:
"UTRECHT - Na lokoma's en lokvrachtwagens gebruikt de politie nu ook lok-Zwarte Pieten om overlastgevende jeugd te kunnen aanhouden. Twee als Zwarte Piet verklede agenten in Utrecht hebben op 5 december vier aanhoudingen kunnen verrichten in de omgeving van winkelcentrum Rokade. Dat maakte de politie dinsdag bekend."
En neen, winkelcentrum Rokade ligt niet in of op Kanaleneiland en ook niet in Overvecht. Het ligt in Zuilen. Dat wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat het boeventuig dat aangehouden is, niet van Marokkaanse afkomst is, maar ook niet dat dat wel zo is. Het kan alle kanten op, want Utrecht kent ook autochtoon tuig. Dat we daar geen misverstanden over hebben. Waar waren die lokjuten eigenlijk voor nodig? Welnu:
"Aanleiding voor de actie waren klachten van 'echte' Zwarte Pieten eerder die week. Zij werden door de jeugd bekogeld met de pepernoten die ze zelf hadden uitgedeeld.

De aangehouden jongens van 10, 11 en 15 jaar scholden de verklede agenten uit en maakten schietbewegingen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt."

Vier criminelen, van respectievelijk 10, 11 en 15 jaar. Zij "scholden de verklede agenten uit en maakten schietbewegingen". Nou, nou, nou. Het moet toch niet gekker worden. Met een goede advocaat komen ze trouwens wel onder hun taakstraf uit, want het is niet verboden om zwarte pieten uit te schelden, daar Zwarte Piet net als Sinterklaas vooral een fictief personage is en ook schietbewegingen zijn niet strafbaar, zolang ze tenminste niet gemaakt worden met een verboden vuurwapen.

Terwijl de agenten bezig waren voor Zwarte Piet te spelen en te voorkomen dat ze met hun eigen pepernoten bekogeld werden, werden er elders in Zuilen vijftien auto's opengebroken en vijf serieuze straatroven gepleegd. Nou ja, dat verzinnen wij ter plekke, maar het zou zomaar kunnen, dacht u niet?09-12-2008 15.09 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere