Nederland bereidt inval in Israël voor

Stommeling Jones met een helm op
Onze Balkenendevereerder Wosjem Tsjasov heeft er eerder op de dag niets over gezegd en dat is waarschijnlijk omdat hij het nog niet wist, dus wij hebben de primeur:Nederland bereidt een inval in Israël voor. Weliswaar heeft Nederland Israël heel lang door dik en dun gesteund, waartoe ons land ook wel moreel verplicht was, al was het maar omdat de Jodenvervolging en bijbehorende transporten nergens zo efficiënt geregeld waren als in Nederland, maar nu is de maat vol.

Het heeft allemaal te maken met Irak, wat u zal verbazen, dus leggen we het even uit. U als leek had ongetwijfeld de indruk dat ons land de Amerikaanse inval in Irak gesteund had op grond van het feit dat de Ussen (inwoners van de US, u weet wel) beweerden dat Sadam Hoessein de beschikking had over "massavernietigingswapens". Dat is echter niet zo, als wij premier Balkenende mogen geloven. Natuurlijk mogen wij dat niet, want die man liegt zodra hij zijn mond open doet en we kunnen niet eens garanderen dat hij niet liegt als hij zijn mond dicht heeft, zo erg is het. Waar het nu echter om gaat, is het volgende, (van de NRC):

"Hij herhaalde zijn standpunt dat Nederland destijds politieke steun aan de inval in Irak heeft verleend omdat de Iraakse leider Saddam Hussein weigerde resoluties van de VN na te komen. Het ging dus niet direct om de aanwezigheid van massavernietigingswapens."
Aangezien wij nog steeds tamelijk pro Israël zijn, bijvoorbeeld omdat wij die door onze oudtante eerlijk bij elkaar verdiende boom in Yad Vashem wel eens van dichtbij zouden willen bekijken, heeft het ons nooit zoveel kunnen schelen dat Israël zo'n beetje alle VN-resoluties betreffende Israël altijd naast zich neer heeft gelegd, waar wij Israël geen ongelijk in kunnen geven, doch dit terzijde.

Nu echter blijkt dat zoiets een reden is voor een Nederlandse inval, schrikken wij wel een beetje. Weliswaar zat er de laatste jaren toch al de klad in, maar als die inval doorgaat, kunnen we bij het komende Eurovisiesongfestival die twaalf punten van Israël wel op onze buik schrijven. En dat die inval doorgaat, is onvermijdelijk. Uit doorgaans onbetrouwbare bron hebben wij namelijk vernomen dat Balkenende eindelijk af wil van het imago van inconsequente leugenaar, met als gevolg dat hij vermoedelijk vanavond nog het definitieve bevel zal geven, opdat de reeds lang voorbereide inval morgenochtend, 10 december, bij het krieken van de dag kan plaatsvinden. Symbolischer kan haast niet: 10 december, de 'Dag van de Rechten van de Mens'.09-12-2008 18.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere