Nog meer rechten afgeschaft, nog minder meepraten

Stommeling Jones als kamerclown
'Sneller besluit door vooraf meedenken', lazen wij.En we wisten godverdegodver ook waar we het lazen. Wij lazen het godverdomme op de kankerteringtyfusklotewebzijde van onze kankerteringtyfuskloteregering, die ons godverdegodverdegodver wil vertellen wat wij godverdegodverdegodver te doen hebben, in plaats van te beseffen dat wij godverdomme in een democratie willen leven, waarin wij niet te maken hebben met een kankerteringtyfuskloteregering die ons godverdegodverdegodver wil voorschrijven wat wij godverdomme moeten denken. Maar laat ons niet afdwalen.

Toen wij het lazen dachten wij: "Aha. Dat betekent dus dat de zogeheten 'inspraak', die nooit ene moer heeft voorgesteld", en wij zaten vooraan in Amelisweerd, toen ze die paarden door die zitblokkade heen joegen, waar wij de foto's nog van hebben, "nu definitief wordt afgeschaft, ten faveure van de mogelijkheid om vooraf mee te praten, die we dan achteraf gemist blijken te hebben." Kent u 'The Hitchhiker's Guide To The Galaxy'? Wij wel. En Arthur had vooraf kunnen meepraten, maar dat hoorde hij pas achteraf. De mensheid had vooraf kunnen meepraten, maar was pas achteraf op de hoogte en toen was het te laat. Maar goed. Wij zullen niet zeggen dat wij de kwaadsten niet zijn, want dat zijn we wel, maar we lezen godverdegodverdegodver dat kankerteringtyfuskloteregeringsberichtje toch even nauwkeurig door:

"Betrokkenen kunnen straks vooraf meedenken bij de besluitvorming over infrastructuur en ruimtelijke inrichting. Dit verbetert het besluit en voorkomt vertraging, omdat er meer draagvlak voor is."
Lees: we laten niemand van tevoren weten wat we besloten hebben of dat we iets gaan besluiten en jassen het er stiekem doorheen. Verder:
"Het kabinet geeft hiermee invulling aan acties uit het advies Sneller en Beter van de commissie-Elverding."
"Zeg, Elverding!"

"Ja, hoogmogende premier, wiens voeten ik niet zou durven wassen zelfs als het mij opgedragen werd?"

"Wij willen het advies dat wij nooit meer naar de bevolking hoeven te luisteren, zelfs, en vooral, als het ergens over gaat."

"Komt voor elkaar, o pseudokoninklijke hoogheid."

"Fijns. En nu onze voeten wassen. En onze reet likken. En dan opgesodemieterd."

Zo moet dat ongeveer gegaan zijn. Wat zegt het persbericht verder? Het bericht zegt:

"Op dit moment hebben betrokkenen achteraf inspraak. Zij kunnen reageren op plannen of voorlopige besluiten van de overheid. Dit is vaak het begin van lange juridische procedures. Burgers hebben weinig vertrouwen in deze manier van inspraak."
Foei. Die burgers toch. "Weinig vertrouwen in deze manier van inspraak". Hoe durven ze? Maar wacht: "Helemaal geen vertrouwen in deze vorm van genaaid worden" was beter geweest. Welke eufemismen heeft men nog meer voor ons? Let op:
"Inspraak Nieuwe Stijl

Het Rijk heeft de afgelopen twee jaar in zeven projecten geëxperimenteerd met een nieuwe vorm van inspraak, de Inspraak Nieuwe Stijl.

Betrokkenen werd daarbij om advies gevraagd over nut en noodzaak, mogelijke oplossingen en voor- en nadelen van het project. Met deze input kon de politiek een goed afgewogen voorkeur bepalen.

Uit onderzoek blijkt dat deze aanpak zorgt voor meer draagvlak bij betrokkenen. Er zijn minder beroepen tegen een besluit, waardoor de kans op vertragingen afneemt."

Ha ha. Laat ons niet lachen. Oh ho, neen, doe dat nu niet. Of woorden van gelijke strekking. Wij kennen iemand die in Utrecht woont en zich nog kan herinneren wat hij gestemd heeft bij het referendum over Hoog Catharijne, of hoe ze het ook noemden. Vooraf meepraten is leuk, maar niet als ze daarna de plannen veranderen, om het zo maar eens te zeggen. Je moet godverdomme zo'n kutbesluit kunnen blokkeren als het genomen is, of je nou hebt kunnen meelullen of niet. Anders naaien ze je gewoon waar je bij staat. Wat in dezen overigens precies de bedoeling schijnt te zijn:
"Het Expertisecentrum Publieksparticipatie gaat bestuurders en projectorganisaties adviseren hoe zij invulling kunnen geven aan de publieksparticipatie."
PUBLIEKSPARTICIPATIE!? Rot godverdomme een eind op. Het PUBLIEK wil aan een heleboel van die kankerteringtyfusklotebesluiten van die zelfbenoemde kankerteringtyfusklote 'overheid' part nog deel hebben. Rot op met je besluiten. Laat Nederland eerst maar eens een democratie worden. Leve de revolutie! En wij eisen een MOTIE VAN WANTROUWEN tegen dit gehele kankerteringtyfusklotekabinet. Oprotten. Wegwezen. Allemaal. NU!

12-12-2008 23.44 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere