Laat die godsdienstwaanzinnigen nou eens gewoon hun bek houden

Stommeling Jones
Grote groepen mensen zijn godsdienstwaanzinnig.Dat is heel zielig voor die mensen, maar zolang ze ons niet lastig vallen met hun godsdienstwaanzin, gaan ze hun gang maar. Geloven doe je thuis en in je vrije tijd, zoiets. Liefst met de gordijnen dicht.

Wij krijgen echter bloedgolven zodra de godsdienstwaanzinnige en plein publiek hun grote bek open doen en dat is zo rond de kerst altijd extreem het geval. Eerst heb je daar die idioot van een Ratzenberger die godsdienstwaanzinnige onzin uitkraamt over homo's en nu hebben we het Nederlands Godsdienstwaanzinnigenoverleg, of zoiets. 'Gelovigen komen met kerstoproep' en 'Gelovigen komen met kerstoproep' zijn twee van de fantasievolle koppen die wij dienaangaande tegenkwamen.

En in de eerste regel van het stukje ('Van Harte Pardon' had het gewoon overgeschreven van de De Volkskrant, namelijk) gaat het godverdegodverdegodver al meteen mis:

"‘De religies moeten het voorbeeld geven aan de samenleving’, verklaart voorzitter Driss el Boujoufi [...]"
Neen, neen, godverdomme neen, driewerf godverdegodver neen! 'De religies' moeten hun bek houden, geen aanstoot geven en blij zijn dat ze met tegenzin gedoogd worden. En waar is die godsdienstwaanzinnige Driss el Boujoufi dan voorzitter van? Van het 'Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO)'. De overheid zou helemaal geen contact moeten hebben met godsdienstwaanzinnigen. Scheiding van godsdienstwaanzin en staat, weet u wel.

Waartoe de gezamenlijke godsdienstwaanzinnigen (Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Raad van Kerken en Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom) precies oproepen, is ons ontgaan. Wij nemen de godsdienstwaanzinnigen namelijk serieus genoeg om er bloedgolven van te krijgen, maar niet om naar te luisteren. U heeft er verder niets aan, maar we wilden het toch even zeggen.23-12-2008 10.42 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere