Asterix gaat verder zonder Uderzo

'Astérix poursuivra ses aventures ... sans Uderzo !', aldus Actua BD.Nu vonden wij het al heel vreselijk dat Uderzo na de dood van Goscinny de serie rond de kleine Gallische krijger niet had stopgezet, dus of er na Uderzo nog meer Asterixverhalen bij zouden komen, zou ons eigenlijk een rotzorg zijn.

De poging om Olivier Blunder voort te zetten zonder Greg is geen succes en ook Robbedoes zonder Franquin is duidelijk minder dan Robbedoes met Franquin, waarbij natuurlijk moet worden opgemerkt dat Franquin Robbedoes niet zelf verzonnen had, dus dat het voortzetten van een serie door een ander dan de bedenker, op zich niet slecht hoeft te zijn.

Pogo zonder Walt Kelly is Pogo niet en een Bommel zonder Toonder is geen Bommel. Asterix zonder Goscinny is Asterix niet meer, dus dat probleem was al lang opgelost: de serie liep al in blessuretijd, om het positief te zeggen. Als Uderzo vindt dat anderen het maar eens moeten proberen, zou dat eigenlijk best een vooruitgang kunnen zijn. Bij Lucky Luke hebben we kunnen zien dat er na de dood van Goscinny tussen alle bagger ook nog wel eens een bijna leuk album te bespeuren viel. Morris had alvast beter dan Uderzo begrepen dat hij de hulp nodig had van mensen die wel een leuk scenario konden schrijven.

Wij hebben besloten dat het ons geen reet kan schelen wat de dochter van Uderzo ervan vindt of erover zegt en dat wij, mocht het ooit zo ver komen, een eventueel nieuw album van Asterix niet op voorhand zullen boycotten. En als het goed genoeg is, wat wij ons niet meteen kunnen voorstellen, kopen we het nog ook. Overigens hebben Tabary en Gotlib laten zien dat het ook mogelijk is om een leuke strip te maken zonder Goscinny. Zou dat trouwens niet mooi zijn: een nieuw avontuur van Asterix de Galliër, tekst en tekeningen door Tabary en Gotlib?12-01-2009 16.14 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere