Windows 7 razendsnel. Bij het uitschakelen tenminste

Een computer of compjoeter
Wij hebben hier nog een compjoeter met Windows 98 erop, omdat onze weinig gebruikte scanner er aan hangt en zolang die scanner het nog doet, mogen wij van uw en onze captain die twaalf jaar oude compjoeter niet wegdoen.Een van onze andere apparaten is dual bootable, ook met Windows 98, omdat een paar oude spelletjes die het dochtertje van onze stagiaire zo leuk vindt (Flight Simulator bijvoorbeeld: rem eraf, vol gas, sturen voor het vliegtuig van de grond is en de verkeerstoren rammen. "Kapot", roept ze schaterend. Iedere keer weer) daaronder draaien.

Een nieuwere Windowsversie komt hier niet in huis, want uw en onze captain is helemaal in Linux en virtualisatie (QEMU) geraakt. Wij zijn het daar geheel mee eens en echt niet alleen omdat hij ons salaris betaalt en we dus weinig keus hebben. Windows 7 gaan wij dus niet proberen. Netzeitung.de heeft dat wel gedaan, wat geleid heeft tot: 'Nach neun Sekunden ist alles schwarz'. Wij hadden nog de hoop dat hier enig leedvermaak mogelijk zou zijn ("na negen seconden slaat Windows 7 helemaal vast", zoiets) maar dat bleek niet het geval. Een apparaat met Windows 7 gaat sneller uit dan eentje met Windows Vista. Nounou, het is toch wat:

"Bei Windows Vista Ultimate hingegen dauerte dieser Boot-Prozess teilweise deutlich länger als eine Minute. Auf einem frisch installierten System mit Service Pack 1 sind es 1 Minute und 9 Sekunden. Nach gut einjähriger Betriebszeit mit entsprechender Ausweitung der Registrierung dauert das Starten des Systems eine Minute und 51 Sekunden. Auch beim Herunterfahren ist die Beta von Windows 7 deutlich flotter: Nach dem Mausklick auf den entsprechenden Befehl vergehen nur 9 Sekunden, bis der Bildschirm schwarz ist."
Voor de rest is men redelijk positief, maar naar wij begrepen hebben was het voor Microsoft ook wel erg moeilijk om iets te maken dat net zo slecht zou zijn als Windows Vista.

13-01-2009 14.27 | Door: Technische Dienst

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere