Rogier Havelaar doet huiliehuilie namens van Middelkoop

De deense vlag
Stommeling Jones als kamerclown
Wij hadden gelukkig al een hele tijd niets meer van Rogier Havelaar vernomen, maar nu dus weer wel.Hij heeft een stukje geschreven op opunie.nl, waarin hij eerst laat weten dat hij minister van Middelkoop een waardeloze of op zijn minst oerdomme figuur vindt, die zichzelf door zijn domme uitspraken aardig de das weet om te doen. Vervolgens probeert Rogier Huichelaar van twee walletjes te eten door het zogenaamd voor de minister op te nemen. Ach, ach, ach. Wat zijn we toch allemaal gemeen tegen die onschuldige minister. Nare mensen, wij:
"In mijn taxatie wordt er bitterhard gereageerd op de minister. De bewindsman heeft hier zelf eerder ook al aandacht aan geschonken richting de vakbonden: "Minister Van Middelkoop (Defensie) vindt dat de militaire vakbonden wel wat milder mogen zijn in hun beoordeling van 'een zeer betrokken minister'", zo schreef de NOS."
Een typisch geval van huiliehuilie. Rogier Huilebalk poogt er nog een positieve draai aan te geven, door volkomen ten onrechte te opperen:
"Hoewel het voor de minister misschien vervelend is dat hij forse kritiek krijgt en daarbij niet zeldzaam op zijn christen-zijn wordt aangesproken, mogen we er trots op zijn. Kennelijk vindt men het schokkender wanneer een ChristenUnie-politicus een fout maakt of een onwaarheid vertelt dan wanneer een politicus van een andere partij dat doet. En dat is een groot compliment.

De vraag is alleen hoe lang men deze hoge verwachtingen blijft houden, wanneer er met regelmaat brokken gemaakt worden. Ik vrees dat als de ChristenUnie in de huidige sorry-cultuur blijft men bij de volgende fout denkt: "Ach laat maar, dat is de ChristenUnie maar, die blunderen wel vaker"."

Hier moeten wij Rogier Halvezool toch echt even corrigeren: er is niemand die het schokkender vindt wanneer een godsdienstwaanzinnige fanaticus "een fout maakt of een onwaarheid vertelt dan wanneer een politicus van een andere partij dat doet". Het is zelfs veel erger: doordat de godsdienstwaanzinnigen van de voormalige PvdA en het CDA de ultragodsdienstwaanzinnigen van de ChristenUnie nodig hebben, komen de godsdienstwaanzinnige fanatici van de ChristenUnie vrijwel overal mee weg. Onder normale omstandigheden had zo'n rund als van Middelkoop allang een MOTIE VAN WANTROUWEN niet overleefd, maar ja, onder normale omstandigheden zou het godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet Balkenende 666 nooit aan de macht gekomen zijn. Dat mogen we de godsdienstwaanzinnigen van de voormalige PvdA aanrekenen en dat doen we dan ook.

In tegenstelling tot wat Rogier Havelaar hier beweert, is er dus bepaaldelijk geen sprake van een compliment. Ook zijn er geen "hoge verwachtingen" en er is ook niemand die de ChristenUnie zijn blunders zou willen vergeven, behalve de kamerleden van de voormalige PvdA en het CDA, die immers weten dat het wel eens uit zou kunnen zijn met het vullen hunner zakken als ze dit godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet laten vallen. Wij zouden Rogier willen aanraden om, als hij dan niet gewoon zijn bek kan houden, de volgende keer dat hij huiliehuilie gaat doen eerst even na te denken.16-01-2009 15.07 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere