Het is Feyenoord gegund

Stommeling Jones
Wij zijn congenitaal behept met Go Ahead Eagles.Thans zijn wij door onze woonomstandigheden opgezadeld met de FC Utreg, maar afgezien daarvan hebben wij altijd een zwak gehad voor Feyenoord. Feyenoord was immers de club van DE CUP, zoals wij ons uit onze jeugd herinneren, alsmede het brilletje van Joop van Daele.

Bovenal was Feyenoord de club van de harde werkers, de club van "niet lullen maar poetsen", de club van "hand in hand kameraden", de club, kortom, waarvoor iedereen een zwak kon hebben, ook in mindere tijden. In mindere tijden was het immers aandoenlijk om het goedwillende geploeter, met de opgestroopte mouwen en zonder inzicht, te aanschouwen. In betere tijden was het altijd weer leuk om te zien met welk een enthousiasme de Rotterdammers hun eigen stad wilden afbreken om te vieren dat ze eindelijk weer eens kampioen waren geworden of een bekertje gewonnen hadden. Schattig, aandoenlijk en blij dat je niet in Rotterdam woonde, zoiets.

Dit nu, is afgelopen. Feyenoord zoals wij dat kenden, bestaat niet meer. Feyenoord is nu de club waar de volgevreten zakkenvullers die de selectie vormen in staat zijn gebleken een trainer weg te pesten omdat hij wil dat ze hun werk doen. Deze volgevreten zakkenvullers krijgen gemiddeld per dag een bedrag waarvoor hun gemiddelde fans gemiddeld een paar weken moeten werken (wij kunnen het ook niet helpen dat hun fans vooral parttime minimumloners en bijstandstrekkers zijn, daarvoor moet u bij hun fans wezen, die hebben daar vast wel een verklaring voor, of misschien ook niet, daar willen we afwezen) en dan hebben ze nog geen bal hoeven raken. Helaas willen ze dat kennelijk vooral zo houden. En daar houden wij niet van.

Wij hebben het, kort gezegd, helemaal gehad met Feyenoord en wij gunnen Feyenoord niet alleen dat Feyenoord dit jaar degradeert, wij hopen er zelfs op. Dat zal ze leren. Bovendien hopen wij dat Feyenoord in ene moeite door volgend seizoen op de laatste plaats in de Eerste Divisie (en het kan ons geen reet schelen hoe die officieel heet, want het blijft gewoon de Eerste Divisie en Belgisch bier (want we hebben een vaag vermoeden, dat dan weer wel) drinken we sowieso niet, want Belgen kunnen geen bier brouwen, doch dit terzijde) eindigt en meteen doordegradeert naar de amateurs. Daar. We zouden nu haast blij kunnen zijn met de FC Utreg, ware het niet dat die klootzakken daar Willem van Hanegem hebben ontslagen en daar hebben we ook iets tegen. Tegen het ontslag, niet tegen Willem. Tenzij hij zo dom is om nu naar Feyenoord te gaan, want dan hebben we het met hem ook helemaal gehad.

Rest ons nog hierbij te verklaren dat wij het heel jammer voor Drs. 'Feyenoordfan' Kopsterk vinden dat hij nu de griep heeft, maar dat wij daar anderzijds wel reuzeblij mee zijn, omdat hij ons nu lekker niet kan tegenspreken. Hup Heerenveen. Hup NEC. Hup FC Twenthe. Hup AZ '67 desnoods. Hup ADO. Hup NOAD. Hup Rohda Raalte. Het kan ons geen reet meer schelen, als het maar geen "Hup Feyenoord" hoeft te zijn. Weg met Feyenoord.16-01-2009 22.45 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere