Wel godverdomme: gristenhonden blijven bezig

Stommeling Jones
Je kan hier godverdegodverdegodver je kont ook niet keren of de gristenhonden proberen Nederland terug te schoppen naar een prewetenschappelijk tijdperk, waarbij vergeleken de Middeleeuwen het toppunt van verlichting waren.

En we hadden godverdomme onze kont niet eens gekeerd. We zaten gewoon normaal op onze werkplek te werken aan de webwerf en toen zagen we dit: ''Kerk en staat minder strikt scheiden''. En ja hoor, het zijn godverdegodver weer die gristenhonden van het CDA. In dit geval een gristenteef met de naam van Sophie van Bijsterveld, Eerst Kamerlid van het CDA. Godverdomme nog een 'hoofddocent' aan de Universiteit Tilburg. Zij gaat verdomme vrijdag een boek met de titel 'Overheid en Godsdienst' aanbieden aan de een van de ergste godsdienstwaanzinnigen uit het neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet van dienst, de hysterica Ernst Hirsch Ballin, minister van Godslastering.

"De politica en juriste bepleit regelmatig contact tussen religieuze stromingen en de overheid, zowel op nationaal als lokaal niveau. Daarbij hoort volgens haar een minder krampachtige houding voor financiële betrekkingen met genootschappen, bijvoorbeeld voor het in stand houden van gebouwen of voor geestelijke zorg. „Een beroep op scheiding van kerk en staat is vaak een onberedeneerde dooddoener”, aldus Van Bijsterveld."
Wij weten iets veel beters. De subsidie kerkgenootschappen wordt afgeschaft, kerken gaan gewoon belasting betalen en alle organisaties op religieuze basis worden uitgesloten van iedere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bidden in het openbaar hoeft niet per se verboden te worden, op voorwaarde dat je als normaal mens iedereen die je in het openbaar ziet bidden een stevige schop onder zijn hol mag geven onder het uitroepen van: "God bestaat godverdomme niet! Leer dat nou godverdomme eens uit je hoofd!"

Jammer dat er niet bij staat waar het is, dan konden we daar vrijdag bijvoorbeeld de ruiten gaan ingooien of zo. Leuke mop in de Donald Duck van deze week trouwens:

"- Wat is het toppunt van brutaliteit?
- Bij de buren een steen door de ruit gooien en dan gaan vragen of je hem terug mag.
"
Of woorden van gelijke strekking. Hèhè, wij zijn weer rustig. We hebben al bijna geen bloedgolven meer. Maar we moeten wel even gaan liggen.

19-01-2009 20.21 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere