Scientology vergelijkbaar met Al Qaida?

Scientology is raar.Gebaseerd op de flauwekul van een derderangs sciencefictionschrijver, met de nadruk op fiction, maar wel heel gevaarlijk. In Nederland ziet men dat niet zo, met als gevolg dat de Scientologen hier gewoon hun gang kunnen gaan.

Als Al Qaida hier een bovengrondse tak zou willen vestigen, zou die waarschijnlijk verboden worden, zodra de AIVD dat merkte. De AIVD is niet zo slim, dus dan zouden de Alqaidanen wel in grote letters boven de deur moeten zetten: "Hoofdkantoor van Al Qaida in Nederland".

Mag je Scientology vergelijken met Al Qaida? Kennelijk wel. De Duitse Bundesverfassungsschutz doet het namelijk en die hebben er voor doorgeleerd. Op hun voorpagina wordt Scientology niet voor niets genoemd. De arbeitsfelder van het BfV (voluit heet het namelijk het Bundesamt für Verfassungsschutz) zijn:

"
  • Rechtsextremismus
  • Linksextremismus
  • Ausländerextremismus (ohne Islamismus)
  • Islamismus und islamistischer Terrorismus
  • Spionageabwehr, Geheim- und Sabotageschutz
  • Scientology-Organisation"
En over de Scientologyorganisatie schrijven ze:
"Bei der "Scientology-Organisation" (SO) bestehen tatsächliche Anhaltspunkte für Bestrebungen gegen die freiheitliche demokratische Grundordnung. Damit sind die gesetzlichen Voraussetzungen für eine Beobachtung der Organisation durch die Verfassungschutzbehörden gegeben. Eine entsprechende Feststellung traf die Ständige Konferenz der Innenminister und -senatoren der Länder (IMK) erstmals im Juni 1997."
"Bestrebungen gegen die freiheitliche demokratische Grundordnung."

Waarom mag een club met "Bestrebungen gegen die freiheitliche demokratische Grundordnung" in Nederland gewoon zijn gang gaan? De club heeft zelfs een hoofdkantoor in Amsterdam, waar het met grote letters boven de deur staat. Mag dat omdat we in Nederland in een theocratische maatschappij leven, waar een overdreven gevoeligheid heerst voor alles wat zich kerk noemt?

Wij houden niet van samenzweringstheorieën (Marinus van der Lubbe heeft het bijvoorbeeld wel degelijk alleen gedaan en Lee Harvey Oswald kon vanuit die hoek best een dodelijk schot afvuren, om maar iets te noemen) dus we gaan hier niet zitten suggereren dat de Scientologybeweging al mensen in de AIVD, het parlement en de regering heeft zitten (zou Balkenende eigenlijk in Xenu geloven? Of Hirsh Ballin? Kan makkelijk natuurlijk: als je in een god kunt geloven, is het maar een klein stapje naar boze buitenaardse krijgsheren.). Wij spreken slechts onze bevreemding uit.23-01-2009 10.29 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere