Hirsch Ballin: subsidie voor kerken afschaffen

Stommeling Jones
Hirsch Ballin.Wie kent hem niet? Wij hebben wel eens lelijke woorden over hem gezegd, maar nu heeft deze godsdienstwaanzinnige hysterica ons toch op een goed idee gebracht. De betuttelende luldebehanger stelt namelijk voor om voortaan abonnementen niet meer stilzwijgend te laten verlengen.

Daar zijn wij natuurlijk kwaad over, want dat betekent ten eerste dat hij denkt dat wij achterlijk zijn en niet in staat zijn bijtijds op te zeggen als wij dat zouden willen en ten tweede betekent het dat wij nu godverdegodverdegodver iedere keer weer ons jaarabonnement op de Donald Duck actief moeten gaan bevestigen, om maar iets te noemen. Voor iemand die zo lui is als wij, is dat een bron van ergernis.

Het zette ons echter wel aan het denken. Wij bedachten namelijk dat het lidmaatschap van een kerk ook een soort abonnement is. Het zou natuurlijk heel prettig zijn als alle godsdienstwaanzinnigen jaarlijks hun abonnement zouden moeten herbevestigen, maar nog leuker als ze ieder jaar een godsdienstwaanzinnig examen zouden moeten doen, om te zien of ze nog wel in hun eigen kerk mogen. Als ze niet voldoende kennis over de eigen godsdienstwaanzinnige stroming blijken te bezitten, worden ze er uitgeschopt. Wedden dat het aantal leden van de verschillende godsdienstwaanzinnige stromingen dan snel terugloopt?

Wat nog veel leuker is, is dat wij bedachten dat dit een mooi moment was om erop te wijzen dat kerkgenootschappen en dergelijke (dus misschien zelfs de Scientology 'kerk' en Al Qaida, wie weet) subsidie krijgen (wel godverdegodver) naar rato van het aantal leden. Als het aantal leden terugloopt, lopen de subsidies ook terug. Hahahahahaha. Het beste zou natuurlijk zijn als alle godsdienstwaanzinnigen en zweefkezen helemaal geen subsidie meer kregen en beboet zouden worden voor elke bewijsbaar onjuiste uitspraak. Of gewoon zomaar. Voor je geloof moet je wat over hebben, per slot van rekening.23-01-2009 15.26 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere