Ongelofelijk saai: sudoku

Wij hadden ons nog nooit bezig gehouden met sudoku, omdat het ons ongelofelijk saai leek.Toen kregen wij van iemand, die ons overigens altijd goed gezind is geweest, bij wijze van aardigheid een boekje cadeau, met de titel 'Super Sudoku' (Arcturus, ISBN 978-1-84837-256-6). Omdat hij zo enthousiast was over sudoku en omdat zijn vriendin zei dat hij er helemaal weg van was, hielden wij de mogelijkheid open dat wij ons vergist hadden. De tekst op de achterflap nam al een groot deel van ons beginnend enthousiasme meteen weer weg:
"To enter the exciting world of Sudoku, you don't need maths or guesswork. All you need is the ability to count up to nine and the discipline to concentrate. The mix of over 320 puzzles offered in this great compilation ranges from easy to hard. We hope you enjoy them all."
Inmiddels hebben we de eerste 21 van die kutpuzzeltjes opgelost en we kunnen u vertellen: wij hadden ons niet vergist. Wij hadden het bij het rechte eind. Er is geen ontkennen aan: sudoku is werkelijk ongelofelijk saai. Jezus, wat is dat saai. Ongelofelijk, zo saai als dat is. Sodeju, wat is sudoku saai. Onderzoekend als wij zijn, zullen wij ons misschien ooit ook nog wel aan de nummers 22 t/m 320 wagen, maar voorlopig niet. Voorlopig gaan wij liever op zoek naar pasgeverfde oppervlakken, om die te zien drogen, of naar grote grasvelden, om te kijken hoe gras groeit. Hadden wij al gezegd dat sudoku ongelofelijk godvergeten saai was? Welnu, voor de zekerheid: als u iets leuks wilt doen dat niet saai is, moet u uit de buurt van sudoku blijven. Gottegottegot, hoe hebben ze het kunnen verzinnen, zoiets saais. Saahaahaahaaaaaaaaaaaaai!

29-01-2009 23.25 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere