Handjeklap bij steun invasie Irak bewezen

Stommeling Jones met een helm op
U kent misschien de stelling: "In de politiek is iets pas bewezen als het ontkend wordt".U weet misschien ook dat Radio Nederland Wereldomroep zo ongeveer het laatste bastion van gezagsgetrouwe spruitjeslucht is dat we hadden, en in dier voege dus nu voorop loopt in de nostalgische dadendrang van het neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende 666. Radio Nederland Wereldomroep is de radiogeworden jaren vijftig, met een vleugje monarchistische middeleeuwen en een misselijkmakende saus van gezagsgetrouwheid, willen we maar zeggen.

Oftewel: als wij in de Nieuwsbrief van Radio Nederland Wereldomroep zien dat iets waar wij nog helemaal niet aan gedacht hadden wordt ontkend, dan achten wij het alleen daardoor al bewezen. Met andere woorden: Balkenende is door de mand gevallen. De enige echte reden waarom Nederland de invasie in Irak gesteund heeft, is de benoeming van de hopeloze Jaap Scheffer (ja, hij heet Jaap de Hoop Scheffer, dat weten wij wel, maar dat is minder grappig) tot secretaris-generaal van de NAVO geweest. Koehandel. Handjeklap. Voor wat hoort wat. U kent dat wel. Afijn, dit is het bericht uit de Nieuwsbrief van RNW:

"Balkenende: geen deal bij steun Irak

Premier Balkenende spreekt met klem tegen dat er een koppeling is tussen de steun van Nederland aan de oorlog in Irak en de benoeming van Jaap de Hoop Scheffer tot secretaris-generaal van de NAVO. Donderdag zei de vroegere Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Richard L. Armitage in de GPD-bladen dat de steun in 2003 heeft geholpen bij de benoeming.
Balkenende vindt dat een 'merkwaardige uitlating'. Op het moment van de steun speelde de opvolging helemaal niet, zei de premier. De uitspraak van de premier is opmerkelijk, omdat De Hoop Scheffers voorganger Robertson al in januari 2003 zijn aftreden aankondigde.
Premier Balkenende blijft er ook bij dat Washington geen concreet verzoek heeft gedaan voor militaire steun. Volgende week zal het kabinet ingaan op allerlei vragen uit de Kamer over de gang van zaken.
"

Volgende week zal het kabinet zich ongetwijfeld een slag in de rondte liegen, hoewel dat niet eens nodig is: de godsdienstwaanzinnige zakkenvullers van de voormalige PvdA, het CDA en de CU gaan het kabinet toch nooit laten vallen. Maar nu weet u het dus zeker: Nederland heeft meegedaan aan de aanval op Irak om Jaap de Drol Scheffer benoemd te krijgen. Het is bewezen, want Balkenende heeft het zelf ontkend.

30-01-2009 23.12 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere