Stop Kindersex maakt spectaculair domme fout

Wij hadden het echt even niet over Stop Kindersex en hun database met pedofielen willen hebben, maar vandaag viel ons oog op zo'n spectaculair domme fout dat wij het toch even niet kunnen laten.

Zoals onze trouwe lezers beiden weten, houden wij een deel van de virtuele wereld in de gaten via ons RSS-lezertje. Daarin zit ook een abonnement op de feed van dutchpredators.org, de zogenaamd Amerikaanse strowebwerf van Stopkindersex.com. Vandaag bevatte die feed een bericht met de kop: 'Waarschuwing'. Natuurlijk gingen we even kijken wat dat dan wel voor waarschuwing was en toen konden wij het natuurlijk ook niet laten om even door te klikken. De screenshots ziet u hieronder:

De text van de "waarschuwing" is erg grappig:
"LET OP !!!!! U GAAT EEN WEBSITE BETREDEN BUITEN DE NEDERLANDSE WETGEVING!
OP DE WEBSITE DIE U WILT BETREDEN IS DE AMERIKAANSE WETGEVING VAN TOEPASSING!
DEZE WEBSITE GAAT OVER VEROORDEELDE PEDOFIELEN DIE IN NEDERLAND WOONACHTIG ZIJN!
INDIEN U HIERMEE ACCOORD GAAT KUNT U DE WEBSITE BETREDEN DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN
"
Oftewel: als de kijker, lezer of gebruiker van de site het ermee eens is dat een webwerf niet onder de Nederlandse wetgeving valt, valt de desbetreffende site niet onder de Nederlandse wetgeving. Dat hoopt Stop Kindersex in ieder geval.

Dat de officier van justitie en vooral de rechter daar wel eens heel anders over zouden kunnen denken staat voor ons vast, maar de waarschuwing op zich is niet de "spectaculair domme fout" waar wij nu de aandacht op willen vestigen. Bedoelde kapitale blunder bevindt zich in het derde scherm. Ziet u op dat screenshotje dat leuke vierkantje onderin? Een staafdiagrammetje, dat gelinkt is aan de statistieken van de website. Weet u waar je terechtkomt als je daar op doorklikt? Bij de statistieken van stopkindersex.com. Is dat dom, of is dat dom?

Je zou toch haast zeggen dat de site van Dutchpredators.org niet alleen bedacht is door Stop Kindersex, maar ook gemaakt wordt door Stop Kindersex, dacht u niet?

Natuurlijk zijn er wel smoezen te verzinnen om een en ander te verklaren en met domme smoezen hebben ze bij Stop Kindersex wel ervaring, maar wij kunnen niet garanderen dat de officier van justitie en de rechter daar intrappen. Wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat de sukkels van Stop Kindersex hun fout opmerken en herstellen.23-02-2009 17.48 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere