RIVM boos om vaccinatieweigering

Er is een zeer goede reden waarom wij ons niet laten inenten tegen baarmoederhalskanker: wij hebben geen baarmoeder en dus ook geen baarmoederhals.Wij hebben trouwens begrepen dat die hele vaccinatie tegen baarmoederhalskanker flauwekul is, aangezien baarmoederhalskanker helemaal niet zo vaak voorkomt en het vaccin bovendien een aantal bijwerkingen heeft, waardoor het middel erger zou kunnen zijn dan de kwaal.

Er zijn meer mensen die dat soort dingen gehoord hebben en onder die mensen zijn er dan weer velen die meisjes in de inentbare leeftijd hebben en zeggen: "rot op met je inenting". Dat mag niet van de overheid, want de overheid heeft enige jaren geleden de oekaze uitgevaardigd dat iedereen verplicht is alles uit te voeren wat de overheid aan betuttelends weet op te leggen, hoe 'vrijwillig' ook, en het is de overheid een doorn in het oog dat er mensen zijn die schijt hebben aan die oekaze. Vandaar het bericht dat wij op de teletext van de staatstelevisie lazen:

"Meisjes die zich niet laten intenten tegen baarmoederhalskanker krijgen een nieuwe uitnodiging. Daarin wordt beter uitgelegd dat het vaccin veilig is. Het RIVM en de GGD's hebben dat afgesproken tijdens overleg over de lage opkomst."
Het staat er echt: "Daarin wordt beter uitgelegd dat het vaccin veilig is". Tsssk. Maar goed. Waarom moet dat worden uitgelegd? Omdat er te weinig meisjes geprikt hebben kunnen worden doordat ze niet kwamen opdagen:
"In de eerste vaccinatieweek is van de uitgenodigde meisjes tussen de 13 en 16 jaar maar 60 procent komen opdagen. Dat komt waarschijnlijk door berichten die de ronde doen over mogelijke risico's."
Wij vinden "maar 60 procent" nog vrij veel overigens, voor een vaccinatie die er overhaast is doorgejast, maar goed. Wij hadden nog nooit van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) gehoord, maar kennelijk zijn wij de enigen:
"Zo zegt de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) dat het vaccin onvruchtbaar kan maken. Het RIVM noemt dat aantoonbaar onjuist en vraagt de NVKP geen fabels meer te verspreiden."
Misschien zouden het RIVM en de GGD's er goed aan doen om niet alleen uit te leggen "dat het vaccin veilig is", als het vaccin veilig is, maar ook dat het vaccin ergens goed voor is. Het grote probleem in dezen is echter dat het besluit om al die meisjes te gaan lastigvallen met een op het eerste gezicht tamelijk zinloos vaccin, genomen is door de politiek en zo ver de Nederlandsche burger weet: door het ministerie van Rookverbod en Hobbykippenruiming. In dier voege wordt het weigeren van het vaccin een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid en zo zal het ook ongetwijfeld worden opgevat door het neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet van dienst, met als gevolg dat we binnenkort het volgende bericht op de staatsteletext kunnen verwachten:
"Meisjes die zich niet laten intenten tegen baarmoederhalskanker krijgen een nieuwe 'uitnodiging'. Daarin wordt uitgelegd dat ze geen keus hebben en verplicht zijn zich te laten inenten. Het RIVM en de GGD's hebben dat afgesproken tijdens overleg over de lage opkomst.

In de eerste vaccinatieweek is van de uitgenodigde meisjes tussen de 13 en 16 jaar maar 60 procent komen opdagen en daar is het bij gebleven. Dat komt waarschijnlijk door berichten die de ronde doen over mogelijke risico's en die door het RIVM en de GGD niet afdoende konden worden tegengesproken.

Het RIVM verdomt het verder en legt het echt niet nog een keer uit. In plaats daarvan zullen speciale inentingseenheden van de AIVD, gesteund door de ME, de in gebreke blijvende meisjes met speciaal daartoe omgebouwde veewagens afhalen en naar de prikplekken transporteren. Op die manier denken RIVM, AIVD, regering en Tweede Kamer "binnen een etmaal van het hele gelazer af te zijn", aldus een woordvoerder."10-03-2009 17.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere