Steekt Yvonne van Hertum donaties in eigen zak?

Wij zouden er nooit aan gedacht hebben als Stop Kindersex er niet zelf over begonnen was, maar de mogenlijkheid schijnt te bestaan dat Yvonne van Hertum, die zogenaamd 'alleen maar de woordvoerster' van zowel Stop Kindersex als Dutchpredators.org (dat net zo zogenaamd 'helemaal niets met Stop Kindersex te maken heeft', of althans hooguit zijdelings, maar 'zeker niet van Stop Kindersex of Yvonne van Hertum is') is, de via de site van Stop Kindersex binnenkomende donaties in eigen zak steekt.

Een van de redenen dat wij er nooit aan gedacht zouden hebben, is dat wij ons niet kunnen voorstellen dat er veel geld binnenkomt, maar daar gaat het nu niet om. In 'Van onze Columniste Inanna: ‘Yvonne Proficiat’ + UPDATE' lazen wij:

"Daarnaast was er een lachwekkende poging om de giften, welke gedaan werden middels de donatie-knop op stopkindersex.com, in twijfel te trekken. Yvonne zou zelf met het geld aan de haal gaan.

Ze kon dat betwisten en gaf meteen aan dat aanstaande maandag, middels de donaties, een stichting gerealiseerd gaat worden, met de naam: ‘Kind en Veiligheid’ , natuurlijk op naam van Yvonne van Hertum, en uiteraard met als voornaamste doelstelling: Het bevorderen van de veiligheid van kinderen.
De website is in aanbouw, de url is: http://www.stichtingkindenveiligheid.nl/homepage/
"

Wij zijn reuze benieuwd wat Kind en Veiligheid en Kindveiligheid daarvan vinden, en zelfs Consument en Veiligheid zou er wel eens iets over te zeggen kunnen hebben.

Wat ons bovendien enigszins intrigeert is dat Stop Kindersex het geld van de donaties aan Stop Kindersex zomaar kan weggeven aan Yvonne van Hertum die daarmede dan een stichting zou kunnen beginnen "natuurlijk op naam van Yvonne van Hertum". De schijn dat Stop Kindersex nog steeds gewoon Yvonne van Hertum is (en neen, er is hier geen "van" weggevallen, dus gelieve niet te mailen), wordt door dit soort aankondigingen niet echt weggenomen, zeggen wij heel voorzichtig.

Is het trouwens niet strafbaar om een site van een stichting op te zetten als die stichting (nog) niet eens bestaat? En was het niet Stop Kindersex dat zichzelf vrij recentelijk nog te pas, maar vooral te onpas, als stichting poneerde, of vergissen wij ons nu?

De titel van het stukje waarin het jatwerk van Yvonne van Hertum wordt aangekondigd lijkt ons overigens wat prematuur. De uitspraak in het desbetreffende kort geding is pas over 14 dagen en het zou toch zomaar kunnen dat de rechter niet zo dom is als "onze Columniste Inanna" schijnt te hopen.10-03-2009 23.52 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere