Kosten helikopter bekend

Zo'n helikopter kost 750 uiri per
			uur
Wat kost zo'n helikopter eigenlijk?, vroegen wij ons een poosje geleden af. Onze vaste columnist ging dat uitzoeken, maar had aanvankelijk geen succes. Vervolgens heeft hij het weer geprobeerd, door middel van een epostel naar de afdeling mediavoorlichting van de politie in Utrecht. Die gaf keurig netjes antwoord, maar verwees onze vaste columnist voor de vragen over de kosten door naar het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten, dachten wij). Ook het KLPD heeft inmiddels geantwoord. Wij citeren:
"Antwoord op openstaande vragen:

Hoeveel heeft de heli gekost ?

- dit wordt niet aan de politie in rekening gebracht, hiervoor krijgen we een "jaar-budget" uit "Den Haag". Voor exploitatiekosten (zonder afschrijving toestel, kosten vlieger, landingsgelden etc.) rekenen gemiddeld 750 Euro per uur.

Is er een vast budget ?

Het beschikbare jaarbudget bepaalt het aantal vlieguren dat de DLVP per jaar kan vliegen. Voor de inzet t.b.v. de (algemene)behoefte van de afnemers aan luchtsteun wordt er dusdanige (jaar)planning gemaakt, dat voor ernstige zaken, zoals de vermissing van Ilona, immer vlieguren beschikbaar zijn."

Onze vaste columnist heeft de politie in Utrecht overigens een tweede epostel gestuurd, waarin hij vraagt of de inzet van de helikopter ook enig nut heeft gehad.

24-10-2005 18.52 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere