Nieuwe koffiekan

Onze stagiaire met een fez op haar hoofd
Een van onze vele taken hier is het koffiezetten.Waar koffiegezet (of koffie gezet en misschien zelfs gekoffiezet) wordt, vallen koffiekannen en je kunt nu eenmaal geen koffie zetten zonder koffiekannen te breken, wat wij dan ook gedaan hebben: wij hebben een koffiekan gebroken en dan wel met name de koffiekan behorende bij de Philips Comfort Plus (HD 7444).

Gezien het feit dat uw en onze captain en onze gewaardeerde redacteuren niet zonder koffie kunnen (voor de Dilbertfans: Stommeling Jones drinkt dagelijks een hoeveelheid koffie waarbij de dagelijkse koffieconsumptie van Wally verbleekt, dus dan weet u het wel), moest er onmiddellijk actie ondernomen worden, wat wij dan ook hebben gedaan. Wij zijn naar de Blokker gegaan (hoewel wij daar van uw en onze captain eigenlijk niet meer mogen komen, sinds het geval van de prullenbak, maar dat is een heel ander verhaal) en hebben daar geïnformeerd naar de prijs van een nieuwe koffiekan. Daar sloegen wij steil van achterover, want die krengen blijken klereduur te zijn: € 14 of € 19, afhankelijk van het type koffiezetapparaat en dan hebben wij dus die Philips, waardoor wij vrij zeker weten dat je dan de duurste moet hebben.

Goede raad was duur, maar niet zo duur als een koffiekan. Aangezien de koffiekan nog besteld moest worden ook, waar wij niet op konden wachten, besloten wij om dan maar een geheel nieuw koffiezetapparaat aan te schaffen, wat niet veel duurder zou zijn dan een enkele kan, per slot van rekening. Wij hadden geluk: we vonden er eentje voor € 9,99 oftewel een tientje. Het betreft hier de Royal Café Camping van Princess, "ideaal voor op de camping". Weliswaar is die maar 500 Watt, maar, zo dachten wij: "een kniesoor die daar op let en koffie is koffie, toch?"

Hoe dat in de praktijk geweest zou zijn, zullen wij voorlopig niet weten, want toen wij op de redactie arriveerden, alwaar de verzamelde redacteuren inmiddels de wanhoop nabij waren en met zijn allen "KOFFIE! KOFFIE! WIJ EISEN KOFFIE!" stonden te roepen, bleek dat de kan van het nieuwe Princess kampeerkoffieapparaat precies paste op de Philips Comfort Plus, met dien verstande dat je hem iets moet draaien omdat de lekstopschakelaar (of "dat plastic dingetje", zoals wij het ook wel noemen) anders niet omhoog gaat, doordat hij in de schenkopening van de deksel van de koffiekan zakt, wat niet goed is, aangezien het water dan in het filter blijft staan, totdat het er aan de bovenkant uitstroomt, wat ook fout is.

Maar goed, u bent weer geheel op de hoogte en wij gaan een rondje koffie inschenken. Moet ook gebeuren, nietwaar?

Plaatje

25-03-2009 09.43 | Door: Stagiaire

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere