Geert Wilders koerst af op absolute meerderheid

Stommeling Jones als kamerclown
Het hele parlement laat zich piepelen door de regering.Het hele parlement? Neen! Eén fractie biedt moedig weerstand en dat gaat Wilders een enorme zetelwinst opleveren.

Doorgaans vinden wij Geert Wilders een overspannen xenofobe clown met een Calimerocomplex, maar zijn actie van vandaag kunnen wij hooglijk (of hogelijk, daar willen we afwezen) waarderen: hij is met fractie en al woest weggebeend, tenminste zo stellen wij ons dat voor, naar aanleiding van het volgende bericht van De Pers:

"'PVV loopt woedend weg uit crisisdebat'.

PVV-leider Geert Wilders is donderdag boos weggelopen uit het Tweede Kamerdebat over de crisisaanpak van het kabinet. Ook de rest van zijn fractie is opgestapt.

De PVV is woedend na opmerkingen van CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel dat er nauwelijks ruimte is om nog iets te veranderen aan de crisismaatregelen die de coalitiepartijen hebben voorgesteld. Van Geel noemde de ruimte ,,buitengewoon beperkt''.

,We zitten hier voor Piet Snot", zei een woedende Wilders. "Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat. De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement.''

[...]

Wilders zei dat ieder Kamerlid dat blijft zitten bij het debat zich laat inpakken. ,,We worden in ons hemd gezet. De oppositie wordt monddood gemaakt. Het is een schande en ik werk er niet aan mee.'' Hij kondigde aan dat hij op zijn website zal zetten wat hij in het debat had willen zeggen.

"

Aangezien wij zelf al jaren zeggen dat Nederland de facto een eenpartijstaat is, kunnen wij, hoe graag wij ook anders zouden willen, in dit geval niet anders dan Wilders groot gelijk te geven. Wij denken dat deze actie hem weer een fors aantal zetels gaat opleveren, in ieder geval in de peilingen. Nog een paar van die geintjes en de PVV heeft virtueel de absolute meerderheid.

Plaatje26-03-2009 12.29 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere