Pleomax SAM MD-2-5 V1 001: de miskoop van de dag (gerectificeerd)

Een computer of compjoeter
Wij hadden hier nog een paar oude harde schijven liggen en uw en onze captain had verzonnen dat we daar iets mee moesten doen.Vandaar dat hij vanmiddag kwam aanzeulen met een lege USB-behuizing voor een drieënhalf inch harde schijf. Hartstikke mooi en reuze praktisch. Als het werkt. Maar dat doet het dus niet. We hebben het kreng geprobeerd met alle schijven die we hadden en zowel met Mac OS X op een iBook G4 als met Linux (Ubuntu) op een generieke PC van Fascom (koop trouwens nooit een PC bij Fascom, maar dat is een heel ander verhaal). Het betreft hier de Pleomax SAM MD-205 V1 001 met de volgende specificaties, volgens de doos:
"- Interface: USB 2.0
- Compatibel met Windows ME/2000/XP en Mac OS 10.3 of hoger.
- Plug & Play.
- Overdrachtsnelheden: 480Mbps (USB 2.0)
"
Misschien doet hij het wel heel mooi onder Windows, maar dat hebben wij dus niet. Elders op de doos staat ook nog: "It supports multiple backups from multiple systems such as Windows, MAC, Linux system."

Uw en onze captain is best een beetje boos nu, want het is even zo goed zonde van zijn geld, maar met het uurloon dat hij zichzelf rekent, kan hij zich niet veroorloven om terug te gaan naar de winkel, want dan verliest hij er helemaal op. En er bestaat nog een kleine kans dat het niet eens aan de Pleomax ligt, maar aan de desbetreffende schijven, die ook wel erg oud zijn. Kortom: de miskoop van de maand is het niet. Ook niet van de week. Maar toch zeker wel de miskoop van de dag. Zoals redactielid Stommeling Jones volkomen terecht opmerkte: "Voor dat geld heb je ook twee halve liters Guinness".

TOEVOEGING ALSMEDE RECTIFICATIE:(23 juni 2009) Toen de generieke PC van Fascom (koop nooit een PC bij Fascom) de geest gegeven had, hebben wij de Pleomax SAM MD-205 V1 001 weer te voorschijn gehaald en bleek hij met beide schijven uit de generieke PC van Fascom (koop nooit een PC bij Fascom) uitstekend te werken. We overwegen nu de aanschaf van nog een paar van die Pleomaxen. Het lag dus toch aan de in eerste instantie gebruikte schijven.31-03-2009 17.17 | Door: Technische Dienst

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere