Balkenende probeert schertsvertoning goed te praten

Stommeling Jones als kamerclown
Een deel van de Nederlandse bevolking is er inmiddels van overtuigd dat Nederland de oorlog in Irak ingerommeld is om Jaap de Hoop Scheffer aan een nieuw baantje te helpen.Als je het positief wilt stellen, zijn er "grote fouten gemaakt" en als je wat minder goedertieren bent, zeg je gewoon dat de regering de kluit belazerd heeft.

Onze vooral door hemzelf zeer gewaardeerde minister-president wil niet dat de zaak grondig wordt onderzocht, wat natuurlijk verklaard wordt doordat hij tonnen boter op het hoofd heeft, en heeft dus een commissie ingesteld, die de strikte opdracht heeft geen onderzoek te doen en vervolgens de conclusie te trekken dat er niets te verbergen was. Weliswaar staat dat niet op schrift, maar een kind kan het op zijn vingers natellen (naam en adres van het kind zijn bij de redactie bekend). Jeepeetje het mislukte premiertje lijkt er van overtuigd te zijn dat hij uiteindelijk met zijn boerenbedrog gaat wegkomen, op voorwaarde dat hij maar hard genoeg roept dat alles eerlijk verloopt. Jammer voor hem dat we weten wie het zegt. Maar goed, de De Telegraaf kopt: 'Balkenende hekelt achterdocht over Davids'.

Dat is al lachen natuurlijk. Als je dan ook nog ziet dat er in de link staat "Premier haalt uit naar oppositie", wordt het helemaal om je te bescheuren. De sukkel lijkt echt niet te beseffen dat hij die achterdocht zelf in de hand gewerkt heeft door zich eerst jarenlang mordicus tegen een onderzoek te verzetten en toen dat onderzoek onafwendbaar leek te worden gauw een commissie van vriendjes in te stellen. Als je het zo beschouwt, is er eigenlijk nog sprake van verrotte weinig achterdocht over Davids. Het stukje begint als volgt:

"DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende is woensdag tijdens een spoeddebat hard in aanvaring gekomen met de oppositie. Hij verweet GroenLinks, SP, PVV, D66, Partij voor de Dieren en Verdonk ten onrechte grote woorden te hebben gebruikt in hun afkeer over de werkwijze van de Irak-commissie Davids."
Hij heeft verongelijkt staan schreeuwen dat iedereen hem moet geloven, dus eigenlijk meer. Jammer voor hem dat zijn geloofwaardigheid zo gering is. Als wij het goed begrijpen, heeft Jeepee Kreukel zich vooral druk gemaakt over de woorden "censuur" en "schertsvertoning":
"Voorzitter Willibrord Davids heeft een protocol ondertekend waarin staat hoe de commissie met staatsgeheimen en buitenlandse informatie moet omgaan. Volgens een brede oppositie is dat een beperking van de werkwijze en is dat in tegenspraak met eerdere toezeggingen. Ze verweten Balkenende censuur en spraken van een schertsvertoning."
Tssk. En dan heeft de kamer nog niet eens een idee over de geheime afspraken die "voorzitter Willibrord Davids" en Balkenende gemaakt hebben. Wij kennen die afspraken ook niet, maar wij geloven zo maar dat ze wel gemaakt zijn. Dat is ook de reden dat wij heel erg moeten lachen om de volgende alinea:
"Balkenende betreurde de achterdocht vanuit de Kamer en vond dat dit geen recht doet aan de integriteit van de commissie en haar voorzitter. Volgens de premier is alle informatie, ook de staatsgeheime stukken, beschikbaar voor de commissie. Het gaat er volgens hem om of en hoe deze geheime informatie daarna aan de openbaarheid wordt prijsgegeven. Hij nam „krachtig afstand” van suggesties dat hij of zijn ministers censuur of andere invloed op het rapport zouden uitoefenen."

Balkenende die de integriteit van een door hemzelf ingestelde commissie verdedigt. Neen, dat helpt echt. Helemaal geen geval van "de lamme helpt de blinde" of zo. Wat jammer is, is dat niet alleen de oppositie zich door deze eikel op een dergelijke manier laat schofferen, maar dat de regeringspartijen hem er nog in steunen ook. Op die manier raak je zo'n man nooit kwijt natuurlijk. Wij eisen dan ook een MOTIE VAN WANTROUWEN tegen de desbetreffende omhooggevallen snotneus en in het verlengde daarvan eisen wij NIEUWE VERKIEZINGEN. Dat zal hem leren.

Plaatje01-04-2009 14.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere