Wedden dat hij nog steeds zijn bek niet houdt?

Stommeling Jones
Enige tijd geleden vroegen wij ons af: "Wie stopt Maurice de Hond?"Wij vrezen dat het antwoord op die vraag moet luiden: "Niemand". Maurice de Hondelul laat zich niet stoppen. De uitspraak van het gerechtshof te Amsterdam zal daar weinig aan veranderen, maar speciaal voor de fans van Maurice de Hondelul (ongelofelijk maar waar: hij heeft fans) geven we het toch maar even door. Maurits moet nou toch eindelijk zijn muil houden, daar komt het zo'n beetje op neer, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij dat niet gaat doen. Sterker nog: die zit binnen de kortste keren weer op televisie zijn onzin te spuien in het een of andere praatprogramma. Afijn, hier is de uitspraak:
"Uitlatingen De Hond zijn onrechtmatig

Amsterdam, 7 april 2009 - Het gerechtshof te Amsterdam heeft op 7 april 2009 uitspraak gedaan in het hoger beroep in de civiele zaak die Michaël de Jong en zijn vriendin hadden aangespannen tegen Maurice de Hond. De rechtbank had de uitlatingen die De Hond in hun richting had gedaan in verband met “de Deventer moordzaak” onrechtmatig geoordeeld. Op grond daarvan had de rechtbank aan elk van beiden een materiële schadevergoeding toegekend van € 5.000,-, en tevens een immateriële schadevergoeding van € 60.000,- voor De Jong en van € 30.000,- voor diens vriendin.

Tegen al deze oordelen van de rechtbank is De Hond in hoger beroep gekomen. Ook De Jong en diens vriendin hebben hoger beroep ingesteld, en wel tegen de door de rechtbank toegekende bedragen aan immateriële schadevergoeding. Zij hebben vaststelling van hogere bedragen op dit punt gevorderd (€ 100.000,- en € 50.000,-).

In hoger beroep komt het hof eveneens tot het oordeel dat de uitlatingen van De Hond onrechtmatig zijn jegens De Jong en diens vriendin. Ook de door de rechtbank toegekende materiële schadevergoeding blijft in hoger beroep in stand. Het hof verlaagt echter de door de rechtbank toegekende immateriële schadevergoeding: aan De Jong wordt een bedrag van € 25.000,- toegekend en aan diens vriendin een bedrag van € 10.000,-.

(het arrest wordt later vandaag gepubliceerd)

Bron: Gerechtshof Amsterdam
Datum actualiteit: 7 april 2009
"

Wij zijn trouwens reuzebenieuwd hoe lang het duurt voor die eikel van www.klokkenluideronline.nl, die nogal in Maurice de Hond gelooft een stukje schrijft waaruit moet blijken dat die hele Deventer moordzaak alleen maar bestaat om de aandacht af te leiden van Joris Demmink, maar dat is een heel ander verhaal.

07-04-2009 12.42 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere