Artsen Zonder Grenzen kan de pot op

StommelingJones
Vandaag ontvingen wij een bedelbrief van Artsen zonder Grenzen.Gezien de inhoud van de brief hebben wij de neiging om deze organisatie om te dopen in "Artsen zonder Hersens". Dat leggen wij graag even uit.

Om te beginnen is het natuurlijk al heel dom dat de schooiers niet eens de moeite hebben genomen vast te stellen of wij een heer of mevrouw zijn en het briefje dus maar geadresseerd hebben aan "De heer/mevrouw S. Jones". Wij zouden liegen als wij zeiden: "Ach, daar vallen wij niet over". Wij vallen daar namelijk wel over, evenals over de aanhef: "Geachte mevrouw, mijnheer,". Dat het briefje gedateerd is op 6 april en pas op de negende bij ons binnenkomt, is misschien niet de fout van Artsen zonder Grenzen, maar misschien ook wel. Daar gaan we ons nu echter even niet druk over maken. Wel over de eerste zin:

"Het meisje op de foto is gewond geraakt tijdens bombardementen op Gaza-Stad. Wie kan haar helpen?"
Om te beginnen heeft men er twee fotootjes bij gedaan, van zielige kindertjes, want dat werkt altijd wel als je mensen geld uit de zak wilt kloppen, dus moeten we eerst even kijken wie ze bedoelen. Foto 1 is:
"Farza Bibi, een kind van 4 jaar, wordt door een verpleegkundige van Artsen zonder Grenzen behandeld. Hij raakte gewond tijdens de aardbeving die India en Pakistan trof in 2005.""
Die zal het dus wel niet wezen. Foto 2 heeft als onderschrift:
"Het meisje Sha'at Aslim raakte gewond tijdens bombardementen op Gaza-Stad. Ze wordt verpleegd in een tijdelijk ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen."
Heel zielig. "Wie kan haar helpen" is een goede vraag, dat willen wij de Artsen zonder Hersens niet afstrijden. Wij hebben echter een betere vraag, namelijk: "Hoe komt het dat zij gewond geraakt is?" Het antwoord op die vraag zou volgens ons best eens kunnen leiden naar de volgende vraag: "Wie zou haar moeten helpen?"

Zoals wij het inschatten, is de kans zeer groot dat het meisje Sha'at Aslim gewond geraakt is tijdens bombardementen op Gaza-Stad doordat de Palestijnse terroristen die deze bombardementen hebben uitgelokt het meisje Sha'at Aslim en andere onschuldige kindertjes als menselijk schild gebruikt hebben, of althans niet duidelijk aan de bombarderende partij hebben doorgegeven waar de bommen moesten vallen om wel terroristen en geen kinderen te raken. Een hinderlijke omissie.

Wij voelen ons niet geroepen om het meisje Sha'at Aslim te helpen en stellen voor dat Artsen zonder Hersens het geld maar gaat halen bij de eerdergenoemde Palestijnse terroristen en hun sympathisanten, als daar zijn Gretta 'de antisemitische heks' Duisenberg en GroenLinks, om er maar eens een paar te noemen. Als de Palestijnse terroristen het geld moeten ophoesten, snijdt het mes zelfs aan twee kanten, daar ze dan geen raketten meer kunnen betalen om op onschuldige kindertjes in Israël af te schieten. De tweede alinea van deze bedelbrief luidt:

"Artsen zonder Grenzen behandelt oorlogsslachtoffers in verschillende delen van de Gazastrook. Wij opereren gewonden in een speciaal noodziekenhuis. Wij behandelen mensen in onze vaste kliniek in Gaza-Stad. Ook geven we medische zorg aan mensen in het noorden en het zuiden van de Gazastrook."
Welnu, jullie doen maar. Alleen niet van onze centen. In de derde alinea zegt men:
"Wij werken in gebieden waar veel mensen anders aan hun lot worden overgelaten. Met uw geld kunnen wij medicijnen en apparatuur aanschaffen. Daarmee helpen wij slachtoffers van oorlog en natuurrampen. Steunt u ons?"
U mag drie keer raden wat ons antwoord op die laatste vraag is. "Neen", inderdaad. Uit de volgende zin blijkt dat men daar niet echt op gerekend had:
"Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage."
Ja, dikke lul drie bier. Nix bijdrage.
"Met vriendelijke groet,
Artsen zonder Grenzen

Pim de Graaf
Voorzitter
"

Pim de Graaf zal wel niet zo blij zijn met onze reactie, maar dat is dan vooral zijn probleem. Wat wij ons nog even afvragen is hoe ze aan ons adres gekomen zijn en dat staat helemaal onderaan:
"Uw adres is voor deze actie ter beschikking gesteld aan Artsen zonder Grenzen. Wij verwerken uw gegevens met de grootst mogelijke zorg. Als u ons steunt, bewaren wij uw gegevens om u te informeren over ons werk. Artsen zonder Grenzen houdt zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens en zal uw gegevens nimmer ter beschikking stellen aan derden."
Ons adres is dus "voor deze actie ter beschikking gesteld aan Artsen zonder Grenzen". Daar hadden wij anders helemaal geen toestemming voor gegeven, aangezien we van dit soort geschooi gevrijwaard wensen te blijven. Er staat echter niet bij welke klootzak ons adres aan Artsen zonder Hersens heeft doorgegeven, dus weten wij niet wie wij nu op zijn gezicht moeten gaan slaan. Misschien moesten wij maar eens een afspraak maken met meneer of mevrouw Pim de Graaf, dan slaan we die wel de gemengde berichten in. Dat klinkt misschien wel agressief, maar dat is het ook. Zou Artsen zonder Hersens die Palestijnse terroristen trouwens überhaupt om geld hebben durven vragen?

09-04-2009 13.49 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere