Kijk, een lijk. En het sterft nog een beetje

StommelingJones
Kamagurka (leeft die eigenlijk nog?) had, als wij ons niet vergissen, lang geleden een cartoon waarop iemand zei: "Kijk, een lijk. En het sterft nog een beetje".Daar moesten wij vandaag aan denken toen wij de volgende kop lazen: '«Jeg skal dø»'.

Dat zal best, maar dood gaan we allemaal, dus wat boeit het? Welnu, het gaat om het volgende:

"Under denne overskriften forteller Regine Hansen Stokke (17) om den siste utviklingen i kreftsykdommen på sin egen blogg."
Wij kennen dit meiske niet en wij vermogen niet in te zien waarom wij plotseling in haar geïnteresseerd zouden moeten zijn, alleen omdat ze kanker heeft.

Als wij het goed begrijpen, was haar blog in eerste instantie ook gewoon bedoeld voor vrienden en bekenden, dus haar valt weinig meer te verwijten dan dat ze er niet even een wachtwoord op gezet heeft, maar wat wij zo merkwaardig vinden is de morbide belangstelling van al die tienduizenden bezoekers die haar dus niet kennen, maar wel getuige willen zijn van haar stervensproces.

Maar goed, wij zullen wel a-typisch zijn, want als wij zien dat er ergens een ongeluk gebeurd is en er al hulp geboden wordt, lopen of rijden wij er met een grote boog omheen, om te voorkomen dat wij moeten zeggen: "Kijk, een lijk. En het sterft nog een beetje".17-04-2009 13.19 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere