Tichelaar uitgerangeerde zakkenvuller

Stommeling Jones als kamerclown
Onze trouwe lezers weten allebei dat wij kamerleden per definitie als zakkenvullers beschouwen, dus als wij u zeggen dat kamerlid Tichelaar een zakkenvuller is, vertellen wij u niets nieuws.In deze maatschappij waarin het grote graaien schering en inslag is en de grootste graaiers van onze eigen fijne overheid nog geld toe krijgen ook (al was het maar omdat Wouter Bos na zijn ministerschap pas goed gaat graaien middels een stevig aantal commissariaten bij de banken die hij nu op kosten van de belastingbetaler uit de brand helpt, doch dit terzijde) is het woord zakkenvuller al bijna geen scheldwoord meer.

Tichelaar is echter niet alleen een zakkenvuller, hij is zelfs een uitgerangeerde zakkenvuller. Deze dikke lul wordt namelijk commissaris van de koningin, zakkenvullersbaantje bij uitstek. De commissaris van de koningin heeft namelijk helemaal niets te doen, met als gevolg dat alle commissarissen van de koningin grossieren in lucratieve bijbaantjes, die met elkaar gemeen hebben dat je er kennelijk niets voor hoeft te doen maar wel veel geld voor krijgt, vandaar dat je veel van die bijbaantjes kunt hebben. Als je als politicus uitgerangeerd bent, word je burgemeester of commissaris van de koningin, zo zit dat nu eenmaal.

De uitgerangeerde zakkenvuller Tichelaar is niet alleen een zakkenvuller, hij is nog een kiezersbedrieger ook. Niet alleen doordat hij als gekozen zakkenvuller alle gedane verkiezingsbeloften aan zijn laars gelapt heeft, want dat doen ze sowieso allemaal, maar ook doordat hij tussentijds de kamer verlaat om elders zijn zakken sneller te vullen dan in de kamer mogelijk is. En wat doet de kamer? Nix natuurlijk, want de kamer zit vol mensen die zelf ook op zo'n baantje hopen, dus echt niet gaan roepen dat Nederland veel te klein is voor zo veel provincies en gemeenten (een stad als New York heeft met eenzelfde aantal inwoners als Nederland genoeg aan een burgemeester en zeuven wethouders, om maar iets te noemen) of dat het aanwijzen van commissarissen der koningin en burgemeesters absoluut ondemocratisch is. Ze kijken wel uit, want stel je voor dat Nederland een democratie zou worden, dan krijgen ze zelf ook nooit meer zo'n baantje natuurlijk.

Nou ja, helemaal nix hebben ze ook niet gedaan: ze hebben de dikke lul uitgezwaaid. Ach ja, zakkenvullers onder elkaar.21-04-2009 16.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere