Te weinig openbare scholen

Eerder op de dag hoorden wij op de lullevisie iemand zeggen dat er meer gemengde scholen moesten komen.De desbetreffende idioot vond dat kinderen respect moesten opbrengen voor andere culturen en op school gedwongen moesten worden met die andere culturen "om te gaan", zoals dat zo mooi heet, alsof Nederland niet juist eeuwenlang baat gehad heeft bij de scheiding der culturen, zodat bijvoorbeeld de verschillende godsdienstwaanzinnige stromingen en de socialisten vreedzaam langs elkaar heen leefden.

Deze sukkel is waarschijnlijk het zoveelste slachtoffer van de misvatting dat je elkaar minder snel de hersens inslaat als je elkaar beter begrijpt, waaruit je in ieder geval kunt concluderen dat hij nog nooit een beginnende vriendschap tot een slagveld heeft zien verworden doordat de beginnende vrienden, om het zo maar eens te noemen, twee weken met elkaar gingen kamperen of in een huisje gingen. "Tout comprendre c'est tout pardonner", zeggen de Fransen en dat is typisch iets voor de volgende Mythbustersspecial over mythen (of mythes, zoals sommige mensen zeggen) in het taalgebruik, waarbij wij nog wel een paar leuke ideeën hebben voor de proefopstelling. Hoe het ook zij, op NUjij.nl kwamen wij bij 'Meer proeven om zwarte scholen tegen te gaan' de volgende reactie tegen:

"Zwarte of witte scholen zal mij echt me reet roesten. Wat veel erger is, is dat ik ga verhuizen en voor mijn dochtertje godverdomme in de nieuwe buurt geen openbare school kan vinden, alleen maar godsdienstwaanzinnige en fascistische (ze noemen het zelf protestant-christelijk, katholiek en antroposofisch). Daar zouden ze godverdegodverdegodver eens wat aan moeten doen, want ik zal echt niet de enige zijn die zich dan godverdomme op ouderavonden door zo'n onnozel wicht van een onderwijzeres moet laten vertellen dat er godverdegloeiendegodver iets mis zou zijn met het taalgebruik of het gebrek aan respect voor andermans godsdienstwaanzin van mijn kleine meid."


22-04-2009 14.18 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere