Wat voor regeerakkoord krijgen we vandaag?

Doordat Jeepeetje het mislukte premiertje van griezelkabinet naar griezelkabinet blijft struikelen, waren wij de tel al lang kwijt, met als gevolg dat wij het huidige griezelkabinet reeds geruime tijd aanduiden als Balkenende 666.Veel verschil zit er ook niet tussen die kabinetten, dus wat maakt het uit. De vraag is trouwens of anderen het nog wel kunnen bijhouden en waar de telling op gebaseerd zou moeten zijn. Als je ervan uitgaat dat een kabinet pas echt in functie is op het moment dat er een regeerakkoord in werking is getreden, zit het huidige neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende er bijvoorbeeld pas sinds het laatste regeerakkoord en dat dateert van gisteravond.

Wat dat betreft mag Jeepee Kreukel met recht een unicum genoemd worden: iedere werkdag begint met een nieuw regeerakkoord en eindigt in crisissfeer. Om één ding zijn zijn ministers hem echter reuze dankbaar: tijdens alle crisisvergaderingen mogen ze zich ongans eten aan de kroketten, want daar is J.P. 'noem me geen omhooggevallen snotneus' Balkenende nog steeds dol op. En laten we eerlijk wezen: je hoeft nu eenmaal geen leiding te kunnen geven om kroketten te kunnen bestellen, dus in dezen kan zelfs de eerste de beste uit de gristelijke klei getrokken Zeeuwse boer niet veel kwaad.

Wij hebben overigens een nieuwe rubriek bedacht voor deze webzijde: de regeerakkoordsverwachting. Leek ons wel aardig, met een leuk plaatje erbij, een soort variant op de weersverwachtingen zoals die in de kranten staan. Uw en onze captain heeft het idee echter onmiddellijk afgeschoten, en wel hierom:

"Het weer van de volgende dag laat zich nog wel een beetje voorspellen, maar het regeerakkoord van het volgende halfuur wordt al een probleem."


24-04-2009 09.51 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere