De zoveelste gotspe van Balkenende

Stommeling Jones als kamerclown
Jeepeetje het mislukte premiertje heeft het weer gedaan: hij heeft zichzelf internationaal belachelijk gemaakt.Of neen: hij zou zichzelf internationaal belachelijk gemaakt hebben als men hem internationaal ooit serieus genomen had, wat er gelukkig dankzij zijn uiterlijk, zijn denkbeelden (of het gebrek daaraan) en zijn steenkolenengels nooit ingezeten heeft. Pffft,komt hij daar even goed weg.

Wat heeft Jeepee Kreukel dit keer dan wel gepresteerd? Welnu: hij heeft gezegd dat er geen sterkere staat nodig is om de kredietcrisis te bestrijden. Daar kun je al je vraagtekens bij zetten en je zou ook kunnen zeggen dat er al een sterkere staat nodig geweest zou zijn om de kredietcrisis te voorkomen, maar wij als oude anarchist vinden de staat al gauw te sterk, dus daar zit het hem niet eens in.

Het zit hem erin dat deze op ondemocratische wijze aan de macht gekomen en gebleven vleesgeworden karikatuur van een hofnar er met zijn handlangers al jaren naar streeft de Nederlandse staat te verbouwen tot iets wat ze indertijd zelfs in Oost-Duitsland te ver vonden gaan en waar ze nu in Noord-Korea jaloers naar kijken: "betutteling van de wieg tot het graf" is nog een voorzichtige manier om het te zeggen. Binnenkort komt dit kabinet met het rookverbod in de auto, gevolgd door het rookverbod in de eigen woning, om maar iets te noemen. Aanvankelijk alleen voor mensen die kinderen hebben, vervolgens voor mensen die wel eens een kind vervoeren in de auto of op bezoek hebben in de eigen woning en ten slotte voor iedereen die weet wat een kind is of zelf kind is geweest (dat betekent dat alle ministers buiten schot blijven, doch dit terzijde).

Het is tevens de bedoeling dat het rijgedrag van de automobilist tot op de millimeter en de seconde geregistreerd gaat worden, terwijl ook de reiziger in het openbaar vervoer in de gaten gehouden gaat worden, dankzij de verplichte chipkaart. Daar houdt het echter niet op: als Nederland er niet in slaagt deze gevaarlijke gek op tijd weg te krijgen, wordt er binnen afzienbare tijd bij iedere Nederlander een onderhuidse chip aangebracht (bijvoorbeeld tijdens de verplichte massale inenting tegen de Mexicaanse griep), waarmede men hem voortaan vierentwintig uur per etmaal kan volgen en zijn doen en laten in de gaten kan houden. Als klap op de vuurpijl komt er een computergestuurde halsband, die automatisch wordt aangesnoerd op het moment dat de drager zelfs maar overweegt iets negatiefs te zeggen over Jeepee Kroket of onderwerpen die deze omhooggevallen snotneus met zijn Stalincomplex onwelgevallig zijn. Welke onderwerpen dat zijn, merkt u vanzelf zodra uw halsband u de keel dichtknijpt.

De premier maakte zijn stomme opmerkingen op een congres van godsdienstwaanzinnigen en wij citeren even:

"Volgens de premier is een 'morele renaissance nodig' in onder meer de financiële sector. Hij pleit daarom voor een Europese 'morele agenda'.

Balkenende en zo'n vijftien andere christendemocratische leiders hamerden bij het verkiezingscongres op de grote kracht van de Europese christendemocratische partij.

''We zijn de grootste Europese politieke partij. En eigenlijk de enige die zo mag heten'', sneerde Balkenende naar de Europese socialistische en andere partijen."

Wij weten niet hoe u erover denkt, maar het woord christendemocratisch is natuurlijk al een gotspe op zich. En dan te bedenken dat meneertje Onfatsoen zijn uitspraken deed in het kader van de Europese verkiezingen: als er nou iets alle kenmerken van een bureaucratische socialistische staat vertoont, is het de Europese Unie wel. Maar goed, het is mooi weer, dus wij gaan maar eens een ommetje maken om tot rust te komen, zodat wij ons niet hoeven op te winden.

30-04-2009 11.02 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere