Staatspropagandamachine draait op volle toeren

Na de 'aanslag' in Apeldoorn is er geen minuut voorbijgegaan zonder dat ons door de staatspropagandamachine, waarvan onder andere de staatstelevisie (natuurlijk) en de De Telegraaf prominent deel uitmaken, verteld wordt hoe geweldig 'koningin' Beatrix en de zich als konijnen voortplantende 'koninklijke' familie wel niet zijn.

Wij moeten geloven dat er een golf van applaus over Nederland gaat die 'hare majesteit' begeleidt op haar pad en bij elke scheet die ze laat (Onze stagiaire: "kunnen ze haar niet postuum de 'Blijvend Applaus Prijs' geven?" Wij: "Ze is nog niet dood". Onze stagiaire: "Dat valt toch wel te verhelpen?"). Omdat dat niet echt zo is, ontziet de staatstelevisie zich niet om het eventueel uitblijvende applaus dan maar zelf in te vullen, of een te kort applaus zelf maar even op te rekken op de geluidsband, waarbij niet eens gegarandeerd is dat al dat klapvee er niet gewoon voor betaald wordt.

Dit soort praktijken verwacht je niet in een democratie, dus wij kijken er niet van op, aangezien voor ons als een paal boven water staat dat een democratie en een monarchie twee absoluut onverenigbare grootheden zijn. Dat wij nu al weten dat ons volgende 'staatshoofd' een vadsige (Hee, in Sesamstraat komt een 'Prins Vads' voor. Zou dat expres zijn, om bij de jeugd alvast sympathie voor zijn overgewicht te kweken? Sesamstraat is van de staatsomroep, dus je zou zomaar kunnen denken van wel) lummel is die officieel Geschiedenis heeft gestudeerd, maar wiens doctoraalscriptie te slecht was om in de universiteitsbibliotheek te mogen worden opgenomen (naar wij uit doorgaans onbetrouwbare bron hebben vernomen) en die, als hij niet het zoontje van de 'koningin' was geweest, hooguit als leraar aan de slag had gekund, vinden wij geen goede zaak. Het zou iets anders zijn als hij 'staatshoofd' zou worden omdat er genoeg sukkels op hem gestemd zouden hebben, en dan nog waren wij er niet voor geweest, maar dan hadden we hem in ieder geval na zijn ambtstermijn of ambtstermijnen kunnen lozen, zoals dat hoort in een democratie.

Wij schrijven dit alles naar aanleiding van het feit dat Maurice de Hond weer wat van die fijne nepcijfers van hem de wereld in geholpen heeft, waaruit dan zou moeten blijken dat Beatrix populairder is dan ooit. Wij geloven daar geen barst van en hopen van u hetzelfde. Dank u.Plaatje10-05-2009 12.42 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere