Hoera, minder blauw op straat

Stommeling Jones op zijn ploffietsje
Wij hebben een pleurishekel aan boeven, vooral als wij het slachtoffer zijn.In beschaafde landen wil het nog wel eens zo zijn dat men er een organisatie op na houdt om boeven te vangen, maar in Nederland is dat niet het geval. Wij hebben namelijk wel een politie, doch die wordt vooral ingezet om de belastingbetaler te hinderen bij het plassen, bij het autorijden en bij het fietsen. Alles om maar euri binnen te rijven voor de staatskas.

Verder wordt de politie gebruikt om ervoor te zorgen dat de hasjprijs nodeloos hoog blijft, dat rokers zich niet voor hun plezier in een horecagelegenheid begeven en dat politiemannen zo vaak mogelijk uitgescholden worden, opdat ze weer een boete kunnen uitschrijven wegens belediging van een nutteloze eikel in functie. De boeven blijven bij dit alles buiten schot, want die zitten in 'de top van het bedrijfsleven', zoals het zo mooi heet, 'geven leiding' aan geprivatiseerde nutsbedrijven, scholen, woningcorporaties, ziekenhuizen en meer van dat fraais, of ze zitten gewoon op het Haagsche pluche, alwaar ze zich parlementslid, minister of staatssecretaris laten noemen.

Wij begrijpen dan ook niet waarom 'minister' Ter Horst besloten heeft dat het lonend zou zijn om minder geüniformeerde agenten de straat op te sturen, want minder uniformpolitie op straat betekent automatisch minder inkomsten. Vandaar dat wij wel begrijpen waarom de 'oppositie' fel tegen de bezuiniging op de politie is, en dat wij niet snappen dat de regeringspartijen zich er niet over lijken op te winden. VVDjer Mark Rutte blijkt overigens verkeerd geïnformeerd te zijn en denkt dat de politie iets met veiligheid te maken heeft:

"''Het garanderen van de veiligheid is topprioriteit van de staat. Dat zou het laatste moeten zijn waar dit kabinet op bezuinigt.''"
Volgens ons betekent minder blauw op straat alleen maar dat we minder extra belasting hoeven te betalen en voor onze veiligheid hadden we toch al een cursus zelfverdediging gedaan en een vuurwapen aangeschaft, dus wij gaan er per saldo op vooruit. Vandaar dat wij zeggen: "Hoera, minder blauw op straat!"

13-05-2009 15.06 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere