Mevrouw Sickesz is een kwakzalver

Stommeling Jones
Mevrouw Sickesz is een kwakzalver.Het mocht niet gezegd worden, maar nu mag het dus wel. De Hoge Raad heeft het verbod tegen de Vereniging tegen de Kwakzalverij vernietigd en zo hoort het ook. Wij citeren:
"De Hoge Raad heeft ook geoordeeld dat het hof onvoldoende is ingegaan op de kern van de bezwaren van de Vereniging tegen de door Sickesz gepropageerde inzichten en behandelmethoden. Die bezwaren richten zich niet alleen op de claim dat orthomanuele geneeskunde werkzaam is bij nek-, schouder- en rugklachten, maar ook op de beweerde werkzaamheid bij internistische klachten en zelfs bij psychiatrische ziektebeelden als autisme, schizofrenie en manisch-depressieve psychosen."
Wel is het jammer dat de kous hiermede nog niet af is en dat de mogelijkheid bestaat dat wij over een poosje weer niet mogen zeggen dat mevrouw Sickesz een kwakzalver is:
"Gevolg van deze uitspraak.

De Hoge Raad heeft de zaak verwezen naar het hof ‘s-Gravenhage. Dat hof zal nu opnieuw moeten beoordelen of de Vereniging onrechtmatig heeft gehandeld door in haar publicaties Sickesz op de lijst van kwakzalvers te zetten. Daarbij zal het opnieuw gaan om een afweging van twee hoogwaardige belangen: dat van Sickesz om niet lichtvaardig te worden blootgesteld aan publicaties die haar eer, goede naam en integriteit aantasten aan de ene kant, en aan de andere kant het belang van de Vereniging die het grote publiek wenst te waarschuwen voor wat zij als kwakzalverij beschouwt."

Wat nou "eer, goede naam en integriteit"? Maar goed, nu het kan, doen we het nog maar een keertje: mevrouw Sickesz is een kwakzalver.

15-05-2009 12.08 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere