Je moet Belgen geen Belg noemen, want dan worden ze boos

Iemand laat ons weten:
"Geachte Captain Iglo,

Op NUjij.nl, waarvan ik weet dat u er een hekel aan heeft, had ik een link geplaatst naar uw stukje 'Belgisch is echt een andere taal'. Tot mijn stomme verbazing heeft dit tot woedende reacties geleid van allerlei mensen die beweerden dat Belgisch niet bestaat en dat men in België gewoon Nederlands zou spreken. Kunt u dit verklaren?"

Neen. Dit is onverklaarbaar. België is een raar land, bewoond door Belgen. Deze Belgen doen niets liever dan onderling ruzie maken over de vraag of ze nu geen Fransen zijn of geen Nederlanders, maar beseffen niet, of willen niet beseffen, dat ze met zijn allen niets meer of minder zijn dan een stelletje Belgen, die het maar met elkaar moeten zien te rooien aangezien noch de Fransen, noch de Nederlanders (met uitzondering van Geert Wilders, maar die is geschift, dus die telt niet), de failliete boedel willen overnemen. De beste manier om Belgen kwaad te maken is hun te vertellen dat ze Belg zijn en in dier voege geheel op zichzelf aangewezen. Waarom zowel de Noordbelgen als de Zuidbelgen zo graag willen dat hun koeterwaals geen Belgisch genoemd wordt, doch respectievelijk Nederlands en Frans, ontgaat ons volkomen.

17-05-2009 21.02 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere