Ruime meerderheid jongeren hopeloos optimistisch

"Live sucks. And then you die."Kent u die uitdrukking? Vrij vertaald betekent hij: "eerst heb je een kloteleven en dan ga je dood". Of woorden van gelijke strekking. Wij moesten eraan denken toen wij op de webzijde van de De Telegraaf de volgende kop lazen: ''Eénderde jongeren ziet leven niet zitten''. Eenderde maar? Wat weinig. En dan blijkt de kop ook nog eens totaal niet te kloppen, want uit de lead valt op te maken dat het er nog veel minder zijn:
"NIJMEGEN - Elk jaar zijn in Nederland zeker 100.000 jongeren tussen 8 en 18 jaar in meer of mindere mate depressief. Bijna éénderde daarvan is zo terneergeslagen dat ze het leven niet meer zien zitten en een poging tot suïcide ondernemen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek."
De rest van het stuk is een pleidooi om alle kinderen en jongeren in Nederland als psychiatrisch patiënt te beschouwen en goed op te letten dat ze geen zelfmoord plegen. Uiteindelijk komt het er echter gewoon op neer dat Nederland vol zit met chagrijnige zeikerdjes, waarvan de meesten gewoon doorleven en uitgroeien tot volwassen chagrijnige zeikerds. Dat is bij ons weten nog nooit anders geweest, dus wat zeuren ze nou, daar bij de De Telegraaf?

28-05-2009 13.42 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere