300

Vandaag toegevoegd aan de filmpagina, in de categorie waardeloze films waar je heel hard om moet lachen als je melig bent:

300

Gaat zogenaamd over de Spartaanse koning Leonidas en zijn strijd tegen de Perzische koning Xerxes bij Thermopylae, maar heeft daar al heel snel verrassend weinig mee te maken. De homo-erotische boventonen zijn onmiskenbaar en leiden tot grote hilariteit, evenals de opgetekende buikspieren. Een zogeheten wasbordje (of, hoe toepasselijk, "six-pack") op een bierbuik heeft natuurlijk een regelrechte lachsalvo tot gevolg.

Hoe verder de film vordert, des te belachelijker worden de vijanden van de Spartanen. Een minimaal drie meter hoge gepiercte koning Xerxes is al reuze grappig, maar de exploderende dinosaurus (kan ook een neushoorn geweest zijn) en de olifant zo hoog als een huis stelen een deel van de show, terwijl de geketende reus herinneringen oproept aan Mongo uit 'Blazing Saddles' ("Mongo only pawn... in game of life.") Al bij al is deze film hilarisch, hoe onbedoeld misschien ook. Het is de verfilming van een stripverhaal en je vraagt je dan ook af wat deze regisseur van pakweg 'Suske en Wiske - de nerveuze Nerviërs', 'De zwarte smurfen' of 'Iznogoedh - Magie-fiction' weet te maken.

Astinos: "You still here?"
Stelios: "Somebody's gotta watch your back."
Astinos: "Not now, I'm a little busy!"15-06-2009 00.02 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere